No1 στην Τ.V Χατζηνικολάου & Παπαδάκης

11:16 26/5/2011 - Πηγή: TVNea
Την πρώτη πανελλαδική έρευνα, με θέμα "Η εμπιστοσύνη για την Ενημέρωση", ολοκλήρωσε η εφημερίδα Ποντίκι, στην νέα της δραστηριότητα "media index". Η έρευνα διεξήχθη από τις 4 έως 14 Απριλίου του 2011, σε 1.481 ενήλικες. Τα βασικά συμπεράσματά της, είναι μια γενικότερη απαξίωση του κόσμου προς την τηλεόραση...
Απαξίωση όσον αφορά την εμπιστοσύνη για την ενημέρωσή τους, μια σαφή στροφή στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται ότι προτιμούν για γρήγορη ενημέρωση, κυρίως οι νεαρές ηλικίες 18-19 ετών, αλλά και οι δημιουργικές των 30-44 ετών.
Όσο μεγαλώνει η ηλικία τόσο μεγαλώνει και η προτίμηση στην τηλεόραση.
Στα βραδινά δελτία ειδήσεων κυριαρχεί ένα όνομα – αν και απών από την τηλεόραση: Ο Νίκος Χατζηνικολάου. Οι ερωτηθέντες τον εμπιστεύονται και σαν παρουσιαστή για την ενημέρωσή τους, αλλά και το δελτίο ειδήσεων στο Alter.
Παρουσιάζεται λοιπόν το τραγικά παράδοξο: ένα υπό κατάρρευση κανάλι να έχει την πιο αξιόπιστη θέση στην ενημέρωση σε ποσοστό 17%, ενώ ψηλά στην προτίμηση είναι ο ΣΚΑΪ και το κανάλι που λέγεται... "κανένα". Το δελτίο του Mega, με την μεγαλύτερη τηλεθέαση είναι στην τρίτη θέση με 14%, ο ΑΝΤ1 στην...
5η με7% , ο ALPHA με 4% και το STAR με 1%.

Στην ενότητα "Παρουσιαστές και Εμπιστοσύνη για την ενημέρωση", η πρώτη θέση με 68% ανήκει στον Νίκο Χατζηνικολάου, ακολουθεί η Όλγα Τρέμη με 51%, η Μαρία Χούκλη με 50% , η Έλλη Στάη με 42%, ο Αιμίλιος Λιάτσος με 39%, ο Αντώνης Σρόιτερ με 36% και η Σια Κοσιώνη με 32%.

Στην πρωινή ζώνη κυριαρχεί ο Γιώργος Παπαδάκης. Αυτόν εμπιστεύονται οι τηλεθεατές για την ενημέρωσή τους. Προηγείται με ποσοστό 49%, στην δεύτερη θέση έρχονται ο Καμπουράκης- Οικονομέας με 39%, στην τρίτη ο Γιώργος Αυτιάς με 36%, στην 4η οι Λυριτζής – Οικονόμου με 31% και στις δύο τελευταίες η Μελέτη με 20% και 15% του ALPHA ο Λάμπρου με την Παπαβασιλείου.

Το δείγμα εμπιστοσύνης διαμορφώνεται λίγο ανάλογα με τις πολιτικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων. Οι ψηφοφόροι της Ν. Δημοκρατίας δίνουν την πρωτιά στον ΑΝΤ1, ενώ του ΠΑΣΟΚ στο Mega, με πολύ μικρή διαφορά 62% και 59%.

Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν όσον αφορά την "πολιτική συμπεριφορά ενός δελτίου", οι τηλεθεατές προτιμούν ένα δελτίο με γρήγορη ενημέρωση και πολλά θέματα σε ποσοστό 57% και όχι ένα δελτίο που επικεντρώνεται σε λίγα θέματα με ποσοστό 29%.

Επίσης, θεωρούν ότι πρέπει να παρουσιάζει αποστασιοποιημένα τα θέματα σε ποσοστό 47% και όχι να περιέχει κριτική και σχολιασμό σε 41%. Στην ερώτηση ποιούς δημοσιογράφους εμπιστεύεστε, προτιμούν σαφώς αυτούς που διατηρούν χαμηλούς τόνους σε ποσοστό 62% και όχι αυτούς που έχουν αυστηρό και επιθετικό ύφος, με ποσοστό 19%.

Τέλος εμπιστεύονται κυρίως τα δελτία ειδήσεων που ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση σε ποσοστό 58% και όχι αυτά που ακολουθούν συναινετική γραμμή με ποσοστό 19%.

Ασφαλώς μια προσεκτική μελέτη στην έρευνα βγάζει αρκετά συμπεράσματα. Διαχρονικά δύο ονόματα, δεν διαπραγματεύονται οι τηλεθεατές και δεν θέτουν σε αμφισβήτηση. Το
Keywords
Αναζητήσεις
παπαδακησ χατζηνικολαου
Τυχαία Θέματα