Mega κι Εpsilon:Πόλεμος για τη νέα σειρά ''Σουλτάνα Κιοσέμ''

15:30 30/1/2016 - Πηγή: TVNea
Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε MEGA και EPSILON εξαιτίας της πολυαναμενόμενης τουρκικής σειράς «Σουλτάνα Κιοσέμ». Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου και ήδη στην Ελλάδα τα ιδιωτικά κανάλια κονταροχτυπιούνται για το ποιο θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα του σίριαλ.

Μετά το τέλος της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», η εταιρεία
παραγωγής Tims Production αποφάσισε να ετοιμάσει μια νέα ακόμη υπερπαραγωγή που θα βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Ετσι, μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη σειρά «Σουλτάνα Κιοσέμ», που θα βασίζεται στην πολυτάραχη ζωή μιας από τις ισχυρότερες γυναίκες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και μπορεί η σειρά -αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία- να κάνει πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο ήδη το MEGA και το Epsilon έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν τα δικαιώματα. Το Μεγάλο Κανάλι παρόλο που κάθε σεζόν λέει πως δεν θα προβάλλει άλλο τουρκικό, όλο και κάποιο αγοράζει, ενώ το κανάλι του Περιστερίου φαίνεται να εκμεταλλεύεται την κατάσταση που επικρατεί στα άλλα κανάλια και κερδίζει έδαφος όσον αφορά την προβολή των τουρκικών σειρών. Τι κι αν η μάχη ανάμεσα στα δύο κανάλια είναι αμφίρροπη, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πως η πρώτη χώρα που ήδη έχει αγοράσει τα δικαιώματα της σειράς είναι η Ελλάδα. Τώρα μένει να δούμε ποιο θα την προβάλει...

Η Μπερέν Σαάτ μεταμορφώνεται σε Ελληνίδα!
Από τις πρώτες που υπέγραψαν με τους παραγωγούς ήταν η Χουλιά Αβσάρ, η οποία και θα υποδυθεί τη Σαφιγιέ Σουλτάνα ,και η 23χρονη Μπενσού Σοράλ, η οποία θα υποδυθεί την Κιοσέμ Σουλτάνα σε ηλικία 16-20 ετών. Αμέσως μετά τη σκυτάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα πάρει η Μπερέν Σαάτ και θα μπει στο ένατο επεισόδιο της σειράς, όπου θα υποδυθεί μια από τις σημαντικότερες Σουλτάνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία μάλιστα είχε και ελληνική καταγωγή. Όσο για το μισθό της Μπερέν; Ούτε λίγο ούτε πολύ θα αμείβεται με...29.919 ευρώ το επεισόδιο, δηλαδή αν ο κάθε μήνας έχει από τέσσερα επεισόδια, τότε μηνιαία θα πληρώνεται με σχεδόν 120.000 ευρώ!

Η αγαπημένη Σουλτάνα των Τούρκων
Η Κιοσέμ Σουλτάνα ήταν σύζυγος του Σουλτάνου Α΄ και μητέρα του Μουράτ Δ' και του Ιμπραήμ Α', μετέπειτα Σουλτάνοι της Αυτοκρατορίας. Ήταν Ελληνίδα, κόρη ιερέα από την Τήνο και το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία. Είχε δύο αδελφές, τη Λεία και την Άννα, αλλά κι έναν αδελφό, τον Πέτρο. Σε ηλικία 15 ετών μπήκε στο χαρέμι του Αχμέτ Α΄ και άλλαξε το όνομά της σε Μαχπεϊκέρ και αργότερα σε Κιοσέμ. Μετά τον θάνατο του συζύγου της επέστρεψε ως Βαλιντέ Σουλτάνα όταν ο γιος της, Μουράτ Δ΄, ενθρονίστηκε Σουλτάνος το 1623, αλλά η ίδια διορίστηκε αντιβασιλέας μέχρι την ενηλικίωσή του. Ηταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κυβέρνησε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 61 ετών, το σώμα της τάφηκε στο Μπλε Τζαμί και ο λαός της Κωνσταντινούπολης είχε κηρύξει τριήμερο πένθος.

ANT1 & STAR ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο ANT1 για πρώτη χρονιά φέτος, μετά από πέντε χρόνια,επέλεξε να μην εντάξει στο πρόγραμμά του κάποια τουρκική σειρά. Αλλωστε, τόσο το «Karadayi» όσο και ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» (αναφερόμαστε στα δυνατά χαρτιά του καναλιού που έκαναν τηλεθέαση, καθώς υπήρξαν κι άλλες τουρκικές σειρές που έμειναν στη μέση επειδή δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία), έμειναν στη μέση, με τους τηλεθεατές να μη μάθουν ποτέ το φινάλε τους. Με τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στο εσωτερικό του καναλιού, ο ANT1 έχει επιλέξει φέτος να μην αγοράσει καμία σειρά από τους γείτονες. Στο «στρατόπεδο» του STAR τώρα, οι ιθύνοντες αποφάσισαν επίσης να μην εντάξουν κάποια νέα ή παλιά τουρκική σειρά στο νέο τους πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως -προς απογοήτευση των τηλεθεατών- δεν θα μεταδοθεί ποτέ η συνέχεια της σειράς «Μαύρο Τριαντάφυλλο» ,που μάλιστα για τα δεδομένα του καναλιού έκανε πολύ καλά νούμερα. Το κανάλι έχει επιλέξει να «ξεπαγώσει» όλες τις ελληνικές και κυπριακές παραγωγές που είχε στο συρτάρι. Ετσι το νέο πρόγραμμα του STAR θα βασίζεται σε ένα 100% ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή:Tivi Σίριαλhttp://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
σαφιγιε σουλτανα, σαφιγιε
Τυχαία Θέματα