Lupin : 5 λόγοι για τους οποίους είναι η No1 σειρά στο Netflix

15:47 10/10/2023 - Πηγή: TVNea

Ο Lupin είναι η Νο1 σειρά για 5 λόγους: Omar Sy, Omar Sy, Omar Sy, Omar Sy και Omar Sy. Η νέα σεζόν ανέβηκε στο Netflix την περασμένη Πέμπτη. Είναι η τρίτη σεζόν της γαλλικής σειράς, που είναι εμπνευσμένη από το έπος του Maurice Leblanc για τον τζέντλεμαν κλέφτη Arsène Lupin.

Ανέβηκε αμέσως στην πρώτη θέση στην κατάταξη των σειρών με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα. Αυτό είναι σίγουρα χάρη στον πρωταγωνιστή

του, αλλά και σε μια σειρά από συστατικά που κερδίζουν: από μια έντονη αίσθηση ψυχαγωγίας, μέχρι τον κοινωνικό σχολιασμό, από το χιούμορ με το παιχνίδι του ντυσίματος μέχρι το πιο συναισθηματικό κομμάτι. Εδώ είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους έχει τόση επιτυχία.

Omar Sy: Παγκόσμιος σταρ που ψάχνει τον δρόμο του στον κόσμο

45 ετών, με πατέρα Σενεγαλέζο και μητέρα Μαυριτανή, ο Omar Sy ήταν ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που κέρδισε ένα Σεζάρ, το Γαλλικό Όσκαρ, για την παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία Σχεδόν Φίλοι. Πολλές κωμωδίες αναμεμειγμένες με τον κοινωνικό κινηματογράφο, μετά το Χόλιγουντ (το έβδομο X-Men, Jurassic World, Inferno του Ρον Χάουαρντ), αλλά με αυτό το έργο του οποίου είναι deus ex machina έχει γίνει παγκόσμιος σταρ.

«Αυτός ο άνθρωπος τόσο γνωστός στη Γαλλία, τόσο χαρισματικός, Σενεγαλέζος Γάλλος, μεγάλωσε στο Trappes, ένα προάστιο του Παρισιού, ποια είναι η ιστορία του;» ρώτησε ο Τζορτζ Κέι, ο Βρετανός showrunner που προσλήφθηκε ακριβώς επειδή δεν ήταν Γάλλος.

«Κατά κάποιο τρόπο ο Omar Sy έμοιαζε με έναν Arsène Lupin, όπου αντί για ύβρη υπήρχε η διασημότητα. Ήθελα λοιπόν ο Assane Diop να πει λίγη από την ιστορία του Omar. Τα βιβλία του Leblanc έγιναν οδηγοί για εμάς, σαν ένας οδικός χάρτης που θα έδινε περιπέτειες στην ιστορία μας, ακόμα κι αν η πραγματική ιστορία που θέλουμε να πούμε είναι αυτή ενός αγοριού από τη Αφρική που αναζητά τον δρόμο του στον κόσμο».

Χίλιες μεταμφιέσεις για σχεδόν δύο μέτρα ύψος

Πώς μπορείς να κρύψεις σχεδόν δύο μέτρα ανθρώπου; Με χίλιες μεταμφιέσεις. Από τις πιο αστείες πτυχές της σειράς είναι οι πολλοί χαρακτήρες που δημιουργεί ο Assane Diop για να περάσει απαρατήρητος, παρόλο που είναι ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στη Γαλλία: μεταμφιέσεις που είναι αποτέλεσμα ρούχων, μακιγιάζ, περούκας αλλά και η φωνή τροποποιημένη με δημιουργικότητα.

«Δουλεύω με τον Omar για τέσσερα χρόνια», λέει ο George Kay, «και είναι απίστευτη η προσπάθεια που καταβάλλει στο σενάριο, με την πάροδο του χρόνου έφερε όλο και περισσότερες ιδέες στη σειρά, κατευθύνσεις που ήθελε να πάει ο Assane. Σε αυτή τη σεζόν συμβαίνουν μερικά απίστευτα πράγματα, καταλήγει να έχει μια “μεταμφιεσμένη” σχέση με την Κλερ και ήταν ιδέα του Ομάρ».

Ψυχαγωγία: το μυστικό ενός καλού θρίλερ

Ο Άγγλος σεναριογράφος ειδικεύεται στα θρίλερ. Εκτός από το Lupin, υπέγραψε και το Criminal and Hijack, και τον ρωτήσαμε ποιο είναι το μυστικό ενός καλού θρίλερ.

«Κατανοήστε τους χαρακτήρες και την καρδιά της ιστορίας και φροντίστε να φτιάξετε καλά την πλοκή. Πρέπει να βρείτε τον σωστό τρόπο να συγκαλύψετε τα σημεία καμπής της ιστορίας, ώστε αν κοιτάξετε πίσω να καταλάβετε πού τοποθετήθηκαν τα στοιχεία ακόμα κι αν δεν τα καταλάβατε. Λοιπόν, όταν ο θεατής δεν έχει την ιδέα, χαίρομαι γιατί σημαίνει ότι θα απολαύσει την ανατροπή. Είναι σημαντικό κάθε επεισόδιο να έχει έντονα ψυχαγωγικά στοιχεία: ένα κυνήγι, μια ακολουθία στο τρένο, μια κλοπή. Ταξίδεψα σε όλο το Παρίσι επισκεπτόμενος μουσεία και γκαλερί αναζητώντας φρέσκες ιδέες για να απολαύσει το κοινό. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση» τονίζει ο σεναριογράφος.

Το παρελθόν του Assane και η συναισθηματική γραμμή

Διασκέδαση, δράση, λήψεις για δράμα. Σε αυτήν την τρίτη σεζόν παίζει σημαντικό ρόλο και η συναισθηματική διάσταση, όχι μόνο αυτή που αφορά τη σύζυγό του Κλερ και τον γιο του Ραούλ αλλά και την καταγωγή του. «Το συναισθηματικό μέρος του Lupin είναι πολύ σημαντικό – λέει ο σεναριογράφος – και είναι σημαντικό καθώς γράφετε την ιστορία να βρίσκετε μέρη για να βάλετε αυτά τα συναισθήματα. Το πρόβλημα αυτού του απατεώνα είναι να βρει έναν τρόπο να είναι με την Κλερ και τον γιο της και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην ιστορία του Assane ως αγόρι και να εμβαθύνουμε στην ανάπτυξή του και να πούμε τι του συνέβη. Όχι μόνο για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ενήλικο χαρακτήρα, αλλά ακριβώς για να μιλήσουμε για την ιστορία του».

Μια φαινομενικά ατελείωτη ιστορία

Τα δύο πρώτα μέρη ήταν ουσιαστικά μια σεζόν χωρισμένη σε δύο μέρη λόγω της διακοπής λόγω της πανδημίας. Αυτό το Μέρος 3 θα μπορούσε να ήταν το τελευταίο κεφάλαιο μιας τριλογίας, αλλά ο Τζορτζ Κέι έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί.

«Όπως όλες οι οικογενειακές σχέσεις, η σχέση του Assane και της Claire δεν είναι τέλεια, σίγουρα απέχει πολύ από την τελειότητα. Αλλά αγαπούν ο ένας τον άλλον, αυτό είναι σίγουρο. Αφαιρώντας τις περιπέτειες, τις κλοπές στο τέλος αυτοί οι δύο χαρακτήρες μπορούν να ζήσουν για πάντα μαζί γιατί υπάρχουν πολλά ακόμα να ανακαλύψουμε για αυτούς τους δύο. Έχουμε φτιάξει ένα σόου που μπορεί να κρατήσει για πάντα».

Πηγή:enikos.gr

Πηγή: tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα