Eφιάλτης για τον Τσίπρα έγινε η Δούρου. Έτοιμη να του πάρει την θέση;

13:32 9/9/2014 - Πηγή: TVNea
«Εάν πετύχει το πείραμα της Αττικής, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι έχει διοικητικές ικανότητες και ίσως να εξελισσόταν σε μια εσωτερική αντίπαλο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει το γερμανικό περιοδικόΟλοσέλιδο πορτρέτο της νέας επικεφαλής της περιφέρειας Αττικής, Ρένας Δούρου, φιλοξενεί στην έντυπη έκδοσή του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Με τίτλο «Το πείραμα της Αριστεράς» , το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ
στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να κερδίζει μία από τις πιο σημαντικές περιφέρειες της Ελλάδας, η διοίκηση της οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ως προς το πώς θα μπορούσε να κυβερνήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν ανέβαινε στην εξουσία.

«Η Ρένα Δούρου αντιμετωπίζεται ως το νέο αστέρι της Αριστεράς. Αν το πείραμα της Αττικής πετύχει, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι [η Ρένα Δούρου] έχει διοικητικές ικανότητες και ίσως να εξελισσόταν σε μία εσωκομματική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Οπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, επίσημα η Ρένα Δούρου δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο και τονίζει: «Είμαστε στενοί φίλοι, στην ίδια ηλικία και ήμασταν μαζί στην ίδρυση του κόμματος, δεν είμαστε όπως οι άλλοι».

Σύμφωνα με το Spiegel, η Περιφερειάρχης Αττικής δεν θέλει να κάνει οπωσδήποτε καριέρα και ο Τσίπρας δεν είναι αντίπαλος: «Εάν παίξουμε το παλιό πολιτικό παιχνίδι, η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα, έτσι δεν θα γράψουμε ιστορία», έχει δηλώσει η κυρία Δούρου.

«Ακούγεται καλό και είναι πολιτικά έξυπνο λίγο πριν τις επιδιωκόμενες εκλογές. Στην ορκωμοσία της ήρθε και ο στενός της φίλος ο Τσίπρας, μόνο που ήρθε αργά και έφυγε γρήγορα», καταλήγει το δημοσίευμα.

protothemahttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα