EUROVISION 2013: Σχόλια και κριτικές για τα 4 ελληνικά κομμάτια! - τι πιθανότητες έχουν να ψηφιστούν;

17:45 10/2/2013 - Πηγή: TVNea
Μία εβδομάδα πριν από τον ελληνικό τελικό της 18ης Φεβρουαρίου και λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των 4 υποψηφίων κομματιών μας, ήρθε η ώρα να κάνουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μας γύρω από τα κομμάτια αυτά. Τι μας θυμίζουν; Τι μας άρεσε και τι μας... χάλασε; Τι μας λείπει από το καθένα; Ποιες πιθανότητες έχουμε να μας ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι; Αυτά και πολλά ακόμη στις επόμενες γραμμές αυτής της δημοσίευσης, από έναν "ειδικό" της διοργάνωσης!

Καταρχάς, κάποιες βασικές πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση.
Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που ο αριθμός
των συμμετεχουσών χωρών ξεπερνούσε τις 40 και έφτανε μέχρι και το νούμερο-ρεκόρ των 43 συμμετοχών (2008+2011), φέτος θα λάβουν μέρος στη Eurovision 39 χώρες. Έξι εξ αυτών (οι Big Five: Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία καθώς και η περσινή νικήτρια Σουηδία) προκρίνονται κατ' ευθείαν στο Μεγάλο Τελικό, ενώ οι υπόλοιπες 33 πρέπει να δοκιμαστούν στον Α' (16 χώρες) και Β' (17 χώρες) ημιτελικό. Είκοσι χώρες (10+10) θα προκριθούν στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Η Ελλάδα κληρώθηκε φέτος στο Β' Ημιτελικό, ενώ η Κύπρος στον Α'. Η απουσία της Τουρκίας από το διαγωνισμό θα μας ωφελήσει βαθμολογικά. Χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία που έχουν μεγάλη δύναμη ομογενών Τούρκων, καθώς και άλλες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια και το Αζερμπαϊτζάν δεν θα μπορούν να ψηφίσουν φέτος την Τουρκία, οπότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε εμείς μεγαλύτερες βαθμολογίες και λόγω γειτνίασης.

"ALCOHOL IS FREE" - KOZA MOSTRA FEAT. ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
Ο συνδυασμός αυτός (Koza Mostra + Αγάθωνας) πραγματικά μας εξέπληξε στο άκουσμά του, ενώ όταν κυκλοφόρησε και το κομμάτι μας εξέπληξε ακόμη περισσότερο. Ρυθμική μελωδία με έντονο βαλκανικό ήχο και την απαράμιλλη σφραγίδα του ελληνικού ρεμπέτικου. Το "Alcohol is free" μας θύμισε το κομμάτι "Τώρα" του Δήμου Αναστασιάδη, αλλά και παλαιότερες συμμετοχές της Eurovision, όπως αυτές τις Μολδαβίας το 2005 και το 2011, αλλά και της Τουρκίας το 2004. Με εξαίρεση την τελευταία, τέτοιου είδους τραγούδια παίρνουν, συνήθως, μέτριες θέσεις στο διαγωνισμό, ενώ αποκομίζουν τους περισσότερους βαθμούς τους από τις βαλκανικές χώρες. Η απουσία, ωστόσο, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Τουρκίας και της... παρα-βαλκανικής Σλοβακίας, μειώνουν τον αριθμό των κρατών που ενδέχεται να δώσουν θετική ψήφο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όμως, αποτελεί κάτι διαφορετικό που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο και έχει πολλές πιθανότητες, με μια καλή παρουσίαση, να μπει στη 10άδα.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το έξυπνο πάντρεμα ρεμπέτικου και σύγχρονου ήχου.
ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ: Το εκνευριστικά επαναλαμβανόμενο ρεφρέν!

"ANGEL" - ALEX LEON FEAT. GIORGINA
O γνωστός Έλληνας DJ, Alex Leon, έκανε και πάλι το "θαύμα" του και δεν μας εξέπληξε αρνητικά, γνωρίζοντας πως θα έβαζε έτσι κι αλλιώς τον καλύτερό του εαυτό. Πολύ δυνατή και εύστοχη μίξη dubstep + ανατολίτικων στοιχείων, που σε συνδυασμό με την καταπληκτική φωνή της Giorgina, δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Τα κομμάτια αυτού του σύγχρονου είδους ακούγονται πολύ στην Ευρώπη και έχουν τις προδιαγραφές για υψηλές θέσεις στο διαγωνισμό της Eurovision, παίρνοντας γερές βαθμολογίες και από το κοινό και από την κριτική επιτροπή. Ιδιαίτερη απήχηση μπορεί να έχει το συγκεκριμένο κομμάτι σε χώρες όπως το Βέλγιο και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σε σκανδιναβικές, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία και η Δανία, από τις οποίες δεν συνηθίζουμε να παίρνουμε ούτε 2 πόντους! Μας θύμισε, βέβαια, το "Last Kiss" της Alabina Ishtar και τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision το 2007. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Eurofans στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμησή τους σε αυτό το κομμάτι.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η Giorgina και ο συνδυασμός σύγχρονου και ανατολίτικου στοιχείου.
ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ: O ελάχιστα δυνατός του ρυθμός.

"ONE LAST KISS" - ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ
Σε πιο jazz διάθεση το κομμάτι της Θωμαής Απέργη, με έντονα χορευτικό ρυθμό που σε παρασύρει. Καλή φωνή η Θωμαή, έχει και την κίνηση απ' ό,τι μας δείχνει, οπότε το "πακέτο" φαίνεται δυνατό. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι - ακόμη και Eurofans από τις ευρωπαϊκές χώρες - που κάνουν τη σύγκριση του κομματιού με εκείνο της Nina Zilli πέρσι για την Ιταλία, αλλά και με το Satellite της νικήτριας Γερμανίδας Lena. Και, απ' όσα μας διδάσκει η Eurovision, οι fans του διαγωνισμού δεν δείχνουν να εκτιμούν τα κομμάτια που προσπαθούν να μιμηθούν παλαιότερες συμμετοχές και συνήθως τα "μαυρίζουν" στη βαθμολογία.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Όλο το "πακέτο".
ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ: Η έντονη ομοιότητά του με τις συμμετοχές που προαναφέρθηκαν.

"ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ" - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
Μια πιο λαϊκή πρόταση μας κάνει η Αγγελική Ηλιάδη για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision, πρόταση που δείχνει να έχει απήχηση στο εξωτερικό σε αντίθεση με το εσωτερικό, όπου λαμβάνει τις τελευταίες θέσεις στα gallop και τα λιγότερο θετικά σχόλια. Όμως, το "Χίλιες και μία νύχτες" διαθέτει ποικιλία μουσικών οργάνων και ήχων, από σαμτούρι μέχρι βιολί, και σε συνδυασμό με μια καλή εκτέλεση της Αγγελικής μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στη σκηνή του διαγωνισμού. Χώρες όπως το Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν, η Σερβία, η Κροατία και η Ρουμανία που διαθέτουν ανατολίτικα και βαλκανικά μουσικά στοιχεία φαίνονται επικρατέστερες για υψηλότερες βαθμολογίες στο συγκεκριμένο κομμάτι. Λείπουν, ωστόσο, η Τουρκία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη που επίσης θα μπορούσαν να ψηφίσουν το "Χίλιες και μία νύχτες".
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η ηχητική ποικιλία του κομματιού.
ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ: Ο προκλητικά φθηνός στίχος του στυλ "τώρα.. να γυρνούσες τώρα.. θέλω αυτή την ώρα να σε ξαναδώ!".

Φυσικά είναι δεκτό κάθε δικό σας σχόλιο!
Keywords
eurovision 2013, eurovision, eurovision 2012, πιθανοτητες, σχολια, ελληνικα, χιλιες και μια νυχτες, koza mostra, Αγγελικη Ηλιαδη, big, γαλλια, ελλαδα, κυπρος, σκοπια, free, αγαθωνας, συγκεκριμένο, leon, dubstep, kiss, συμμετοχή, jazz, nina, lena, αγγελικη, ηλιαδης, στυλ, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, νικος απεργης, νίκος αναστασιάδης, χωρες, αλβανια, βελγιο, βουλγαρια, γερμανια, δανια, ηνωμενο βασιλειο, ισπανια, ισραηλ, ιταλια, ολλανδια, ρουμανια, ρυθμος, σουηδια, τραγουδια, ωρα, dubstep, αξιζει, απηχηση, βαθμολογια, βαθμολογιες, βοσνια, δυναμη, δειχνει, εβδομαδα, εξι, ερζεγοβινη, ευρωπη, εξυπνο, εικοσι, ηχητικη, θυμισε, ηχο, κινηση, κροατια, λειπει, μελωδια, μιξη, παρουσιαση, ρεκορ, σερβια, σιγουρα, συγκεκριμένο, συμμετοχή, στυλ, σφραγιδα, τουρκια, φαινονται, φινλανδια, φωνη, βιολι, big, leon, ηλιαδη, jazz, κομματι, lena, nina, πληροφοριες, ρυθμικη, σκηνη, θεσεις, θετικα, υπεροχο
Τυχαία Θέματα