Aπολογία Τσοχατζόπουλου: "Όλα ήταν σκευωρία του ΠΑΣΟΚ εναντίον μου!" (photos)

18:15 26/8/2013 - Πηγή: TVNea
Την απολογία του για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως κάθε Έλληνας πολιτικός που... σέβεται τον εαυτό του, ο πρώην υπουργός, που κατηγορείται για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και διακίνηση μαύρου χρήματος, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο με το γνωστό του αλαζονικό και
αγέρωχο ύφος, αρνούμενος κάθε κατηγορία που του προσάπτεται.

"Η ποινική μου εμπλοκή είναι αποτέλεσμα σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, καθώς κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου!" υποστήριξε στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για να προσθέσει πως από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ - τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου» - «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

Μέσα σε ένα κλίμα έντονου... συναισθηματισμού, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποκάλυψε πως νιώθει τύψεις - άκου τώρα! - για τους συγκατηγορούμενούς του, καθώς αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχαν προφυλακιστεί κι εκείνοι!

Παράλληλα, στο σημερινό επεισόδιο του... σήριαλ που ακούει στον τίτλο "Υπόθεση υποβρυχίων & TORM1" ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που απαγγέλθηκαν σε βάρος του οι βαρύτατες κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η επιλογή τόσο των υποβρυχίων όσο και των TORM1 ήταν του τότε ΚΥΣΕΑ, καθώς είχε αποφασιστεί ριζική αλλαγή σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την πολύκροτη αυτή υπόθεση των υποβρυχίων φέρνει και πάλι στο προσκήνιο σχετική έρευνα των γερμανικών αρχών που διεξήχθη σε κοινή εταιρεία των ομίλων EADS και ThyssenKrupp, καθώς και στα γραφεία της Rheinmetall στη Γερμανία. Οι εν λόγω εταιρείες θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία σε σχέση με συμβάσεις εξοπλισμού ελληνικών υποβρυχίων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του κρατικού εισαγγελέα στη Βρέμη.

Στην Αtlas Electronic, κοινή εταιρεία των δύο ομίλων και την Rheinmetall Defence Electronics έγιναν έρευνες, καθώς θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία ύψους 18 εκατ. ευρώ και για φοροδιαφυγή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

H ΕΑDS και ThyssenKrupp επιβεβαίωσαν την έρευνα στην κοινή εταιρεία τους, την οποία αγόρασαν από την ΒΑΕ Systems. Η Rheinmetall δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τον οποίο επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung, αρνείται τις κατηγορίες.

Η απολογία συνεχίζεται
Keywords
Τυχαία Θέματα