ALPHA: Διαλύεται ως όμιλος...

20:41 8/9/2011 - Πηγή: TVNea
Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Η μητρική εταιρία RTL Group φαίνεται να επιθυμεί νέο πακέτο διάσωσης της θυγατρικής Alpha Media Group που ωστόσο θα είναι και το τελευταίο. Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Alpha ανησύχησε τον όμιλο που βλέπει την αξία του καναλιού να έχει μειωθεί δραματικά,
ενώ η συνολική επένδυση έχει ξεπεράσει πλέον τα 230 εκατομμύρια Ευρώ στην Ελλάδα. Στόχος του ομίλου ήταν η πτώση να διατηρηθεί σε ελεγχόμενα επίπεδα –λόγω της γενικευμένης κρίσης-, ωστόσο η διετή συνεχόμενη πτωτική πορεία ανησυχεί τα στελέχη που φαίνεται πως βρίσκονται σε οριστικές ζυμώσεις. Γερμανικά δημοσιεύματα μάλιστα κάνουν λόγο για μαύρη τρύπα στο κανάλι που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ το στοιχείο αυτό σε συνάρτηση με την συγκρατημένη ανοδική πορεία της διαφημιστικής πίττας στο τρίτο τρίμηνο του 2012 δείχνει να έχει αλλάξει στρατηγικές. Όχι όμως απαραίτητα στις ζώνες, όπως ψευδώς διαδίδεται.
Στα σχέδια των γερμανών είναι η οριστική διάλυση της εταιρίας Alpha Media Group με αποτέλεσμα ο έλεγχος του Alpha να περάσει οριστικά σε γερμανικά χέρια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αναπροσαρμοστούν οι όροι με τα διευθυντικά στελέχη και κυρίως με όσους τόλμησαν ακόμη να αμφισβητήσουν δημοσίως τις εμπορικές επιτυχίες «Κάτι Ψήνεται» και «Οικογενειακές Ιστορίες». Η διάσπαση θα επιτευχθεί με την εξαγορά του υπολοίπου 33%. Πρώτοι είχαμε αναφέρει στις αρχές Φλεβάρη πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το εγχείρημα. Μάλιστα ήδη υπάρχει ανοιχτή συζήτηση με τον Δημήτρη Κοντομηνά, πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Γκέρχαρτ Τζάιλερ. Θυμίζουμε πως ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς είχε αποκτήσει έλεγχο στο Κανάλι 9 της Θεσσαλονίκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Παλμός και στο Ράδιο 9, ενώ παράλληλα οι Γερμανοί είχαν αποχωριστεί από τις επιχειρηματικές δράσεις των παραπάνω εταιριών δίχως… χρηματικές απολαβές, αλλά ανενεργές μετοχικές αναπροσαρμογές. Προσαρμογές που ενδεχομένως να ενεργοποιηθούν σύντομα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ανέφεραν μάλιστα πως το κανάλι δεν έχει αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση προγράμματος στην μεσημεριανή ζώνη. Χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες, τονίζοντας πως οι συζητήσεις με διαφημιστικές είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επιβεβαιώνουν την πληροφορία για την καθυστέρηση ανανέωσης σκηνικών στο δελτίο ειδήσεων και επιβεβαιώνουν πως έχουν εγκρίνει ήδη νέο μοτίβο ζώνης στην πολύ πρωινή ζώνη. Όσο για τα οικονομικά αποτελέσματα υποστηρίζουν πως επικρατεί μούδιασμα σε ολόκληρο τον τρίτο όροφο.
Keywords
Τυχαία Θέματα