14 σεναριογράφοι +3 σκηνοθέτες σε ρόλο τηλεκριτικού

12:56 22/3/2011 - Πηγή: TVNea

Οταν η οικονομική κρίση «χτυπά» την... TV 14 σεναριογράφοι και τρεις σκηνοθέτες, οι οποίοι έχουν αφήσει τη «σφραγίδα» τους την εποχή που τα σίριαλ κυριαρχούσαν στην πράιμ-τάιμ ζώνη της τηλεόρασης, άφησαν για λίγο τις πένες τους από τα νέα προγράμματα που ετοιμάζουν, για να καταθέσουν, και κρίνουν τη φετινή τηλεόραση.
Οι περισσότεροι απ' όσους μας μίλησαν υποστηρίζουν ότι η τηλεοπτική πραγματικότητα αντικατοπτρίζει την εποχή αυτή, που βρίσκεται σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση και προτείνουν λύσεις
για καλύτερη τηλεόραση.
Ας δούμε όμως, τι μας είπαν οι δημιουργοί κάποιων μεγάλων επιτυχιών:...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Φταίει το... είδωλο, όχι ο καθρέφτης

«Στη χώρα μας προηγήθηκε η πτώχευση των αξιών. Ο λαός πτώχευσε από πνευματικές αξίες. Σε μία τέτοια κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, μην περιμένουμε την τηλεόραση να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα. Οπως έλεγε και ο Σαίξπηρ: "Η τέχνη είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας". Αν ο καθρέφτης της εποχής είναι αυτός, όποιος προσπαθήσει να τον αλλάξει δεν θα καταφέρει κάτι».

ΚΑΚΙΑ ΙΓΕΡΙΝΟΥ
Εριξαν την ποιότητα

Στην ύφεση, η τηλεόραση υποφέρει μαζί με τους θεατές. Αναγκαστικές περικοπές κονδυλίων, αναγκαστικές περικοπές εκπομπών, αναγκαστική πτώση ποιότητας τηλεοπτικού προϊόντος. Περικοπή πρωτίστως της μυθοπλασίας. Αυτή κοστίζει περισσότερο. Συντελεί στην αγωνία των νέων ανθρώπων που μπαίνοντας στην οποιαδήποτε δουλειά, τους οδηγεί να μάθουν πρώτα την ωμοφαγία. Πολύ περισσότερο στον ευάλωτο χώρο της τηλεόρασης. Μπορεί κάποτε, αργότερα, τα πράγματα να βελτιωθούν για τα κανάλια της τηλεόρασης. Για τους ανθρώπους της τίποτα δεν διορθώνεται πια. Η αγωνία για επιβίωση θα μας έχει καταντήσει κανίβαλους.

ΟΛΓΑ ΜΑΛΕΑ
Μόνο ένα «διαμάντι»

«Η φετινή τηλεόραση είναι δύσκολη. Εχει πολύ λιγότερες ενδιαφέρουσες σειρές, για μένα, γιατί η μυθοπλασία με ενδιαφέρει. Εχει όμως ένα καταπληκτικό, ένα διαμάντι, `'Το Νησί''. Παρακολουθώ `'Νησί'' όπως έβλεπα και την `'Ονειροπαγίδα'', η οποία κράτησε την ποιότητα και τη δροσιά της».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
Ανησυχώ, οι δουλειές λιγοστεύουν

«Σαφώς και ανησυχώ, όπως και όλος ο κλάδος, αφού οι δουλειές κάθε χρόνο είναι όλο και πιο λίγες».

ΜΥΡΤΩ ΚΟΝΤΟΒΑ
Ντεκαντάνς... σκέτη πλήξη

«Ψευτογκλαμουράτη ντεκαντάνς, τσιρίγματα και μασαζοκορσέδες. Σκέτη πλήξη».

ΠΑΝΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
Μακάριοι οι απέχοντες

«Μακάριοι οι απέχοντες... ή καλύτερα, για μην ακουστώ και απόλυτος, «μακάριοι οι έχοντες τη δυνατότητα να απέχουν»!!!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Αυτό που γινόταν στην Ελλάδα ήταν παράλογο

Ζούμε μία κατάσταση, που αντικειμενικά είναι δύσκολη στο πανελλήνιο. Αυτό όμως είναι μία γενική αρχή. Εγώ, εδώ και έξι χρόνια λέω σε όλους τους συνεργάτες μου ότι αυτό που γινόταν στην Ελλάδα ήταν παράλογο. Εστω και αν δεν ήταν η κρίση, είναι αδύνατον μία χώρα δέκα εκατομμυρίων να έχει αυτή τη στιγμή τόσο πολλά μεγάλα κανάλια,
Keywords
Τυχαία Θέματα