Υπόκλιση της Ευρωλίγκας στον Νικ Καλάθη

17:37 5/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Μεγάλο αφιέρωμα στη μέχρι τώρα καριέρα του Νικ Καλάθη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, η οποία υποκλίνεται στη σημαντική εξέλιξη που παρουσιάζει ο γκαρντ του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Το αφιέρωμα χαρακτηρίζει τον Καλάθη ως έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του «εξάστερου», τονίζοντας πως η ανάδειξή του σε σταρ του μπάσκετ είναι θέμα χρόνου. Παράλληλα,

γίνεται λόγος για την εκπληκτική παρουσία του στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και στο Final 4. Μέσα σε όλα, αναφέρεται και η συμβολή τόσο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και γενικότερα της ομάδας για να βελτιωθεί ο διεθνής γκαρντ.

Το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας για τον Νικ Καλάθη αναφέρει:

«Όταν ο Νικ Καλάθης αποφάσισε να αφήσει το κολέγιο και να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2009, η μετακίνηση αυτή έκανε μερικά φρύδια να ανασηκωθούν. Αλλά δυόμισι χρόνια αργότερα, ο Καλάθης έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης και συνεχίζει να βελτιώνεται σεζόν με την σεζόν -ακόμα και από μήνα σε μήνα- και στις δύο άκρες του παρκέ. Στην πραγματικότητα, η ανάδειξη του σε σταρ στο μπασκετικό στερέωμα ίσως να μην είναι τόσο μακριά.

Το μεγάλο άλμα για τον κόμπο γκαρντ ήρθε την περασμένη σεζόν, χάρη στην τρομερή του άμυνα πάνω στον «βασιλιά του σκοραρίσματος» στην Ευρωλίγκα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, όταν ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τους τότε πρωταθλητές στην φάση των play offs. Μετά στο Final Four, σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους 17 πόντους που πέτυχε στον ημιτελικό στον δρόμο για το τρόπαιο που κατέκτησε δύο μέρες αργότερα στην Βαρκελώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα