Υπό κατάληψη 4 σχολεία της Μαγνησίας, λόγω... μνημονίου

Οι μαθητές αντιδρούν στην κακοσυντήρηση των σχολικών μονάδων, γεγονός που παραδέχεται και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου.

Στην κακοσυντήρηση των σχολικών μονάδων, η χρηματοδότηση για την οποία ήταν η ελάχιστη δυνατή, αντιδρούν με καταλήψεις οι μαθητές της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα των 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, 2ου και 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας αλλά και 2ου Γενικού Λυκείου Σκοπέλου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης, στον οποίο απευθύνθηκε το e-Volos.gr,

σημείωσε πως οι όποιες ενέργειες συντήρησης στα σχολεία γίνονται με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου, ο οποίος όμως δεν έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τις σχετικές χρηματοδοτικές πηγές, για να συμπληρώσει: «Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να λυθούν τουλάχιστον τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι σχολικές μονάδες. Δεν φτάνει μόνο το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας, χρειάζονται και τα χρήματα, ωστόσο με τα πενιχρά έσοδα, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα