Υπάρχουν άνθρωποι: Άνεργοι φτιάχνουν το σπίτι άνεργης πυρόπληκτης

Δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη, άνεργοι και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, προσπαθούν να βοηθήσουν στην αναστύλωση της κατοικίας μιας άνεργης συμμαθήτριάς τους, η οποία έμεινε σχεδόν άστεγη μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Μαίου στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Όμως για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει χρειάζονται την συνδρομή και άλλων, είτε οικονομική, είτε σε υλικά, είτε ακόμη και σε ανθρώπινα χέρια.

Υπενθυμίζεται πως από την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Μαίου – εκτός των άλλων – κάηκε σχεδόν ολοσχερώς

και η κατοικία μιας οικογένειας.

Από τότε, η οικογένεια διαμένει – όπως, όπως – σε ένα δωμάτιο το οποίο διασώθηκε.

Τον περασμένο Αύγουστο , ο Δήμος Χανίων ενέκρινε έκτακτη οικονομική βοήθεια στην πυρόπληκτη κοπέλα, με την οποία – όπως θα διαβάσετε παρακάτω – έγινε δυνατή η ανακατασκευή μόνο των πατωμάτων.

Έτσι η νεοσύστατη Κίνηση ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας , αποφάσισαν να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη με την ανακατασκευή της κατοικίας της οικογένειας.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει αλλά για να συνεχιστούν και να υπάρξει πιθανότητα να στεγαστεί στο σπίτι της πριν τον βαρύ Χειμώνα η οικογένεια, χρειάζεται την έμπρακτη ανθρωπιά και άλλων, αναφέρει το flashnews.gr.

Η Κίνηση ανέργων και επισφαλών εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με επιστολή τους στο karavani.gr απευθύνουν έκκληση σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια με τους εξής τρόπους:

«Οικονομική στήριξη (κυρίως να καλύψουμε την άμεση ανάγκη να τελειοποιηθεί η σκεπή).
Αγορά Οικοδομικών Υλικών για:
1. Σοβάτισμα
2. Υδραυλικές εγκαταστάσεις
3. Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Βοήθεια στην στελέχωση ομάδων για την κατασκευή»

Keywords
Τυχαία Θέματα