Υεμένη: Αστυνομικοί διέλυσαν βίαια διαδήλωση ανέργων

21:05 2/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Άδοξα διεκόπη σημερινή διαδήλωση στην Υεμένη, όταν ο στρατός έκανε παρέμβαση προκειμένου να τη σταματήσει, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές.

Άνεργοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν μια πετρελαϊκή εγκατάσταση κοντά στη Χαντραμούτ, στη νοτιοανατολική Υεμένη, όταν ο στρατός

ξεκίνησε να πυροβολεί, κάνοντας παράλληλα και χρήση δακρυγόνων.

Ο δρόμος που έγινε η συγκέντρωση οδηγεί στο πετρελαϊκό κοίτασμα στα ανατολικά του Σεγιούν, το οποίο εκμεταλλεύεται η γαλλική εταιρεία Total. Οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς τα εκεί προκειμένου να ζητήσουν δουλειά.

Τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για δέκα τραυματίες. Μάλιστα, οι δυο είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με τα οποία καλούσαν την Total να τους προσλάβει, δίνοντας προτεραιότητα στους άνεργους πτυχιούχους.

Η Υεμένη, όπου είναι σε εξέλιξη μια περίοδος πολιτικής μετάβασης μετά την αποχώρηση, τον περασμένο Φεβρουάριο, του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανέχειας και ανεργίας. Οι εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα