Ξάνθη: Φυλάκιση και πρόστιμα στο ζευγάρι… ραδιοπειρατών!

Σε φυλάκιση 7 μηνών και 4 μηνών αντίστοιχα, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκαν κατά συγχώνευση, ζευγάρι ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών από την Ξάνθη για παράνομη λειτουργία και άλλα σχετικά αδικήματα.

Πρόκειται για δύο σταθμούς που λειτουργούσαν στην Ξάνθη, στερούμενοι των σχετικών εγγράφων, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Ο 46χρονος και η 39χρονη, ιδιοκτήτες δύο ραδιοφωνικών σταθμών στην

πόλη της Θράκης, συνελήφθησαν την Πέμπτη, αφού προσήλθαν αυτοβούλως, μετά τον έλεγχο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και την κατάσχεση των μηχανημάτων τους και των κεραιών από το κέντρο εκπομπής της Ξάνθης και της Σταυρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης την Παρασκευή, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η παράνομη λειτουργία οφείλεται στο γεγονός ότι παρότι στο παρελθόν οι ραδιοσταθμοί είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν νόμιμα, έπαψαν να είναι νόμιμοι εξαιτίας του πολύπλοκου νομικού καθεστώτος και διαφόρων αποφάσεων του ΕΣΡ και της Διοίκησης, εν γένει, οι οποίες θεωρούν ότι τους αδικούν.

Σκληρή κριτική από Σ. Γιαλάογλου
Ο συνήγορος υπεράσπισης Στέλιος Γιαλάογλου μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια τις ενέργειες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της ηγεσίας του, για την οποία είπε ότι δεν έχει αλλάξει επί 14 χρόνια. Επίσης ανέφερε ότι σε βάρος των δύο ραδιοσταθμών έχουν επιβληθεί πρόστιμα 100.000 ευρώ από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – για τα οποία το ΣτΕ έχει κρίνει αρνητικά τη σχετική αίτηση ακύρωσης- την οποία επέκρινε έντονα όπως και τον αρμόδιο υπάλληλο που κατέθεσε ως μάρτυρας στις δύο δίκες.

Οι δύο κατηγορούμενοι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί αρκετές φορές για τα ίδια αδικήματα και είχαν αθωωθεί με εξαίρεση το Δεκέμβριο του 2013 όταν η 39χρονη είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά.

Ακολούθησε καταγγελία ενός κατοίκου Θεσσαλονίκης, όπου αναφερόταν ότι παρά την καταδίκη ο ένας εκ των ραδιοφωνικών σταθμών είχε επαναλάβει τη λειτουργία του και μετά την έλεγχο της ΕΕΤΤ σχηματίστηκαν δύο νέες δικογραφίες. Ο 46χρονος κατηγορήθηκε επίσης και για τη λειτουργία ενός πομπού που είχε φέρον σήμα.

Xanthipress

Διαβάστε επίσης: «Πειρατές» των ερτζιανών στην Ξάνθη

Keywords
Τυχαία Θέματα