Β.Σόιμπλε: Βοηθώντας την Ισπανία, σταθεροποιούμε το ευρώ

Αισιόδοξος για την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί για την ανακεφαλοποίηση των ισπανικών τραπεζών, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονικών, Βόλφγανγκ Σόιμπλε.

Στην ομιλία του με θέμα «διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης, βοήθεια στην Ισπανία», που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή

αργότερα το μεσημέρι ο Γερμανός υπουργός αναμένεται να ζητήσει από την Ισπανία να προωθήσει την αναδιάρθρωση των τραπεζών της.

Για μία ακόμα φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι η σταθερότητα του ευρώ είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και ότι στόχος της οικονομικής βοήθειας προς χώρες σε κρίση είναι να ηρεμήσουν οι αγορές.

Μετά την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο ανοίγει ο δρόμος για την τελική απόφαση στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αύριο Παρασκευή.

Πάντως η Άγκελα Μέρκελ, σε ερώτηση δημοσιογράφου χθες στο Βερολίνο, απέκλεισε οποιεσδήποτε άλλες έκτακτες συνεδριάσεις μέσα στις θερινές διακοπές της Βουλής.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για άλλες έκτακτες συνεδριάσεις» είπε η Αγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι προφήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα