Βρέθηκαν άλλες δύο χειροβομβίδες στις φυλακές Τρικάλων

17:02 3/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Δύο ακόμη χειροβομβίδες εντοπίστηκαν την Τρίτη στις φυλακές Τρικάλων, δέκα ημέρες μετά την κινηματογραφική απόδραση των 11 Αλβανών κρατούμενων.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, πρόκειται απασφαλισμένες επιθετικές χειροβομβίδες, οι οποίες βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Σωφρονιστικού Ιδρύματος από ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών του Στρατού και καταστράφηκαν ύστερα από ελεγχόμενες εκρήξεις.

Με αυτές, ο συνολικός αριθμός των χειροβομβίδων που εκτόξευσαν οι συνεργοί των Αλβανών βαρυποινιτών για να διευκολύνουν την απόδρασή τους, έφτασε τις δέκα.
Την

ίδια ώρα, νέα ευρήματα ήρθαν στο φως από την εξερεύνηση του βαν με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες και οι συνεργοί τους και το εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή κοντά στη Νίκαια της Λάρισας, αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Στο όχημα βρέθηκαν οχτώ κάλυκες και ένα φυσίγγιο από καλάσνικοφ, από τους οποίους οι έξι ήταν διαρρηγμένοι, τρεις βολίδες, δύο τμήματα χειροβομβίδας, δύο μεταλλικά ημισφαίρια χειροβομβίδας, ένα μεταλλικό κομμάτι από πυροδοτικό μηχανισμό χειροβομβίδας και ένας γεμιστήρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα