Βέροια: Δεν θα είναι υποψήφια η νυν δήμαρχος Χ. Ουσουλτζόγλου

Δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, όπως γνωστοποίησε η ίδια με δήλωσή της στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κ. Ουσουλτζόγλου επισήμανε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2014, ωστόσο διευκρίνισε ότι αν ήταν υποψήφια θα ήταν σαν να πουλάει τις αρχές της και την ιδεολογία της.

Με αφορμή τη δήλωση παραίτησης των περισσοτέρων δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας που είχε συνυπογράψει, ως αντίδραση

στην υποβάθμιση των δήμων και την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση, σχολίασε ότι τιμά την υπογραφή της καθώς τότε είχε λάβει μια δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση. “Οι λόγοι εκείνης της υπογραφής παραίτησης δεν ανακλήθηκαν” είπε και σχολίασε ότι στην τελευταία συνεδρίαση των δημάρχων, μπροστά στα αδιέξοδα της αυτοδιοίκησης, πρότεινε πως ένα αποτελεσματικό όπλο είναι οι επερχόμενες εκλογές και ζήτησε να μην κατέβει κανείς από τους σημερινούς δημάρχους υποψήφιος ώστε να δοθεί το πιο ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κυρίως.

"Δεν υπέγραψα προσχηματικά εκείνη τη δήλωση παραίτησης. Δυσκολεύτηκα να λάβω εκείνη την απόφαση. Είδα, όμως, ότι δεν υπήρξε μετά από αυτήν κάποια πανελλαδική αντίδραση, δεν υπήρξε βούληση να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό πολιτικό γεγονός" διευκρινίζει η κ. Ουσουλτζόγλου μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Τονίζει ότι ο κάθε ένας έχει το δικό του τρόπο και αποφασίζει μόνος του την πορεία του. Η ίδια διαλέγει να αποχωρήσει όρθια και εκλόγιμη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ο Δημήτρης Γαλαμάτης υπέβαλε την παραίτηση του από δήμαρχος Βόλβης, κάνοντας λόγο για οικονομικό και διοικητικό στραγγαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα ανακοίνωσε πως δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος στις εκλογές του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα