Βενιζέλος: Υπάρχει ζήτημα πολιτικής σταθερότητας

Επίθεση στη ΝΔ για την απόφασή της να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας πως οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.

Όπως είπε, «πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα θεσμικό πρόβλημα λόγω της ατυχούς πρωτοβουλίας της ΝΔ να μαυρίσει τις οθόνες και να προκαλέσει την κρίση», είπε ο κ. Βενιζέλος

προσθέτοντας πως «οι Έλληνες πολίτες ένιωσαν να προσβάλλεται η δημοκρατική ευαισθησία τους. Το μεγάλο θέμα είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, η άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «έχει ανοίξει ζήτημα πολιτικής σταθερότητας εν μέσω κρίσης».

«Μέσα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη, θέσαμε το μείζον δηλαδή την επάνοδο της ΕΡΤ με το σύνολο του προσωπικού της, τη σύσταση επιτροπής που θα διαμορφώσει το νέο σχήμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης οι οποίες δεν ικανοποιούν το ΠΑΣΟΚ πλήρως. "Αποδέχεται όμως ο πρωθυπουργός και άρα το κόμμα της ΝΔ, την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2000 εργαζομένων με ειδική μέριμνα για τα μουσικά σύνολα".

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «δεν μας άκουσαν σε κρίσιμες στιγμές. Νιώθουμε άσχημα όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε για το αυτονόητο».

Εκφράζοντας ένα μήνυμα σταθερότητας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως «πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της συμφωνίας για τη διακυβέρνηση του τόπου. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα 4ετίας χωρίς εκπλήξεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχθεί το μέσα-έξω. Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική. Ζητάμε από τη ΔΗΜΑΡ να μετάσχει στην επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά αυτό που θέλει είναι να μετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν θα βοηθούσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα