Βενιζέλος: Πρέπει να σώσουμε τη χώρα

01:57 4/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 24:00 τα μεσάνυχτα η μαραθώνια σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι δανειστές πλέον πιέζουν ασφυκτικά και απαιτούν μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ απαιτούν και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας οι τροϊκανοί παρουσιάστηκαν ανυποχώρητοι στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο ζητώντας να εφαρμογή και σε ένστολους και εκπαιδευτικούς. Για ακόμα μια φορά απειλούν να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο, όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά τη συνάντηση.

«Λύσαμε αρκετά ζητήματα με την τρόικα, όμως υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος της συνάντησης.

«Πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Αύριο είναι η ώρα της αλήθειας», τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ενημέρωσε πως θα συμμετάσχει στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) την Κυριακή.

Το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα Eurogroup στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί στη Βελγική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των κορυφαίων υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα