Βενιζέλος: «Έτοιμοι να ολοκληρώσουμε εγκαίρως το PSI»

Σήμερα πραγματοποιείται κρίσιμη σύσκεψη του Eurogroup στις Βρυξέλλες όπου θα εξεταστεί η πρόταση των ιδιωτών για την περικοπή του ελληνικού χρέους και κατά πόσο είναι συμβατή με τον στόχο για μείωσή του σε βιώσιμα επίπεδα, στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις

για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά το PSI ενεργούμε πάντα σε συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους. Έχουμε πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την όλη διαδικασία εγκαίρως».
Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Βενιζέλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ για την προετοιμασία της συνεδρίασης.

Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις αναφέρθηκε και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«H Ελλάδα δεν θα λάβει προσωρινό δάνειο εάν καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το PSI» είπε η γερμανίδα Καγκελάριος την Δευτέρα.

Η χώρα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ύψους 14,5 δις ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου με τις συζητήσεις για την περικοπή του ελληνικού χρέους και την ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων της με νέα μεγαλύτερης διάρκειας να καθυστερούν.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τόνισε πως το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ το 120% του ΑΕΠ έως το 2020, προσθέτοντας ότι η δεύτερη δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη έως τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν είπε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία για την περικοπή του ελληνικού χρέους (PSI) φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, προσθέτοντας ότι οι χώρες της ευρωζώνης είναι αποφασισμένες να στηρίξουν την Ελλάδα.

Την πεποίθησή του ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορούν να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία για την περικοπή του ιδιωτικού χρέους της Ελλάδας (PSI), εντός των αμέσως επόμενων ημερών, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Όλι Ρεν , Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα