Βενεζουέλα: Αλλαγή υπόσχεται ο εκλογικός αντίπαλος του Τσάβες

Ο υποψήφιος από την πλευρά της αντιπολίτευσης για να διεκδικήσει από τον Ούγο Τσάβες την προεδρία στη Βενεζουέλα υποσχέθηκε σήμερα πως σε περίπτωση νίκης του θα εδραιώσει «ένα νέον τρόπο» του πολιτεύεσθαι και δήλωσε πως «δεν κονταροχτυπιέται» με τον απερχόμενο πρόεδρο.

Ο Ενρίκε Καπρίλες, που αναδείχθηκε χθες από την αντιπολίτευση υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές δήλωσε:
«Μετά τη χθεσινή νίκη, εκείνο

που η χώρα επιζητεί είναι σαφές: μία νέα ηγεσία, ένα νέο τρόπο του πολιτεύεσθαι, μία αλλαγή».

O 39 ετών Καπρίλες σε συνέντευξη Τύπου, μία μέρα μετά την ανάδειξή του με 60% στις προκριματικές εκλογές, που ήσαν ανοικτές στους ψηφοφόρους, συνέχισε λέγοντας:
«Δεν με εξέλεξαν για να κονταροχτυπηθώ με οποιονδήποτε, αλλά για να επιλύσω προβλήματα. Αφήστε τον μόνο του» να συνεχίσει τον καυγά, τόνισε ο κεντροαριστερός δικηγόρος, κυβερνήτης της Μιράντα (βορράς), δεύτερης σε πλούτο και πρώτης σε πληθυσμό Πολιτείας της χώρας, που θα αντιμετωπίσει τον Τσάβες στις 7 Οκτωβρίου με τον αέρα της επιτυχίας σε μία αναμέτρηση με μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων.

«Θα πρέπει να κονταροχτυπηθεί μόνος του μπροστά στον καθρέπτη του, διότι εγώ δεν ενδιαφέρομαι γι' αυτό. Μέριμνά μου είναι να αντιμετωπίσω προβλήματα και όχι να μιλάω καθημερινά», πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας έμμεση αναφορά στους ατέλειωτους και συχνούς λόγους του απερχόμενου προέδρου, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1999 και επιδιώκει να επανεκλεγεί και για τρίτη φορά.

Αυτοχαρακτηριζόμενος μεν αριστερός, υποστηρίζοντας δε και την ιδιωτική πρωτοβουλία, ο Καπρίλες (που χαίρει της υποδοχής της Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), του κινήματος που συστεγάζει τόσο δεξιά, όσο και αριστερά αντιπολιτευόμενα κόμματα) στοχεύει να εφαρμόσει και στη Βενεζουέλα το μοντέλο της Βραζιλίας και προσπάθησε στη διάρκεια της εκστρατείας του για το χρίσμα να διαβεβαιώσει για τις προθέσεις του τα λαϊκά στρώματα, τα οποία επωφελούνται από τα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα