Βέλγιο: Καμία σχέση οι προσαγωγές της Αθήνας με τους τζιχαντιστές του Βελγίου

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσαγωγών που έγιναν χθες (17/01) στην Αθήνα με τις έρευνες για τον τζιχαντιστικό πυρήνα…

"Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας", είπε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ.

Πηγές της ελληνικής αστυνομίας έκαναν λόγο για τέσσερις προσαγωγές στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στείλει γενετικό

υλικό και αποτυπώματα για να επιβεβαιωθεί εάν μεταξύ των προσαχθέντων περιλαμβάνεται και ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής που από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται ως επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα.

Όταν ρωτήθηκε για τον Αμπααούντ η ομοσπονδιακή εισαγγελία αρνήθηκε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν διοικούσε και χρηματοδοτούσε το δίκτυό του από την Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αναφέρουν πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Αμπααούντ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον αδελφό ενός από τους φερόμενους ως τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο κρησφύγετό τους στη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, το βράδυ της Πέμπτης (15/01)

Keywords
Τυχαία Θέματα