Βαριές ποινές μοίρασε το Εφετείο Κακουργημάτων

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν ερήμην χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πέντε κατηγορούμενους αντίστοιχων υποθέσεων παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, οι οποίοι «μοιράστηκαν» 42 χρόνια κάθειρξης!

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών τον φυγόδικο Εμμανουήλ Μπαϊράμη του Νομικού, από την Κάλυμνο, στον οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καταδικασθείς είχε συλληφθεί στην Κω στις 3 Φεβρουαρίου 2004 στις 10.30 το πρωί, όταν

σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 14,1γραμ. και 13 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 1,4 γραμμαρίων και μία άλλη συσκευασία που περιείχε ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης.
Τις ποσότητες αυτές ο Καλύμνιος φέρεται να τις προμηθεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2004 από άγνωστο άτομο στον Πειραιά.

Επίσης το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου καταδίκασε ερήμην σε 9 χρόνια κάθειρξη τον 29χρονο Αλβανό LEDION SARACI του Reshat, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τρία άτομα τον Ιούνιο του 2007 για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όλα ξεκίνησαν τη Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007 όταν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν στα Αφάντου, αρχικά τον 29χρονο από την Αλβανία, και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων. Την ποσότητα αυτή – σύμφωνα με την αστυνομία- την είχε προμηθευτεί από τον 30χρονο συμπατριώτη του προκειμένου να τη πουλήσει στη συνέχεια στον 34χρονο κάτοικο Αφάντου έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ για τη κάθε συσκευασία.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, τις οποίες και αρνήθηκαν κατά την απολογία τους στον ανακριτή Ρόδου.

Μετά τις απολογίες τους όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ένοχος για πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και ο Θεόδωρος Σκουλαριώτης του Γεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αν και κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών, εμφανίστηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και άσκησε έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς φέρεται κατά τα έτη 2006-2008 στην Κω, σε άγνωστες ημερομηνίες και τουλάχιστον τρεις φορές τον μήνα να πούλησε σε ημεδαπό ανεξακρίβωτη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης έναντι αγνώστου τιμήματος.

Ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο αλλοδαπό από τη Γεωργία ο οποίος είχε συλληφθεί το 2009 στην Κάρπαθο για την παραλαβή δέματος που περιείχε βιντεοκασέτα με τρεις συσκευασίες ηρωίνης!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία τους.

Έτσι στις 9 Οκτωβρίου 2009 στις 2.30 το μεσημέρι με συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 33χρονο από τη Γεωργία να παραλαμβάνει ταχυδρομικό δέμα το οποίο περιείχε μία παλαιού τύπου κασέτα βίντεο, όπου μέσα ήταν επιμελώς κρυμμένες 3 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 0,9 γραμ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δέμα το έστειλε από την Αθήνα ημεδαπός, ενώ οι κατηγορίες που ασκήθηκαν σε βάρος του Γεωργιανού ήταν για αγορά, κατοχή ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς και παραλαβή δέματος με ναρκωτικά παρά μη τοξικομανούς.

Τέλος το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, έκρινε ερήμην, ένοχο τον Αλβανό BESHELLO PAJTIM (φυγόδικο) ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικής ουσίας, παραλαβή δέματος με ναρκωτική ουσία και ηθική αυτουργία στην απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικής ουσίας σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αλλοδαπός το 2003, σε άγνωστη ημερομηνία, εισήγαγε από την Αλβανία στην Ρόδο απροσδιόριστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ναρκωτικά χάπια.

Ο ίδιος, το 2003 σε άγνωστη ημερομηνία, παρέλαβε ταχυδρομικώς στη Ρόδο δέμα που περιείχε 48 ναρκωτικά χάπια LIBRIUM και IMIPRAMIN, τα οποία στις 15 Νοεμβρίου 2003 έπεισε συμπατριώτη του Αλβανό να τα εισάγει στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, όπου κρατούνταν ο τελευταίος για να απελαθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα