Β. Μιχαλολιάκος: «Άδικα μέτρα το “χαράτσι” στα ακίνητα και η εφεδρεία»

Την πλήρη αντίθεση του για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και της εργασιακής εφεδρείας εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Συγκεκριμένα, για το «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ,

ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε:

«Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από «χαράτσια», «έκτακτες εισφορές», «περικοπές μισθών» και από μια σειρά εισπρακτικών μέτρων χωρίς τέλος, ο κεφαλικός φόρος μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ στα ακίνητα είναι σκληρός, βάναυσος και πιθανότατα αντισυνταγματικός.

Έχω κάνει έκκληση στον νέο Πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο, να κάνει πολιτική παρέμβαση που να μην είναι εισπρακτική, να είναι κοινωνική και να αναστείλει την εφαρμογή αυτού του Νόμου, τουλάχιστον μέχρι της εκδικάσεως της προσφυγής. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμε τους πολίτες που με στερήσεις και με κόπους μιας ζωής, έφτιαξαν ένα σπίτι για τα παιδιά τους.Ούτε είναι δυνατόν να ζητήσουμε από αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, να πληρώσουν πρόσθετο τέλος, γιατί έτυχε ο ένας από τους δύο χαμηλοσυνταξιούχους να έχει ένα μικρό σπιτάκι.

Είναι βάρβαρο αν δεν έχει κάποιος να δώσει 100 ευρώ που μπορεί να είναι το αναλογούν ποσό ή 200 ή 300 ευρώ, να σε τιμωρεί να μην έχεις ρεύμα μέσω της κοινωφελούς εταιρίας. Είναι παράλογο, είναι εξωφρενικό. Η ΔΕΗ, έχει δικαίωμα μόνο να μας δίνει ρεύμα και να πληρώνεται τα τέλη του Δήμου και το επίσης παράλογο τέλος της ΕΡΤ. Δεν μπορεί, ενώ θέλω να πληρώσω το ρεύμα που μου δίνει να μου το κόβει. Πιστεύω ότι ο Νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός.

Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου θα είναι με τους δημότες. Ο Δήμαρχος θα είναι με τους δημότες. Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε σπίτι φτωχού ανθρώπου. Υπάρχει το κριτήριο της φορολογικής δήλωσης. Κάτω από το όριο της φτώχειας δικαιούνται ρεύμα και προπαντός το δικαιούνται, αφού το πληρώνουν.

Αυτός ο νέος φόρος, ο οποίος προστίθεται σε άλλους φόρους πλήττει και την πολιτισμική και την κοινωνική δομή του ελληνικού κράτους.

Ο Έλληνας θέλει να έχει ένα κεραμίδι να μπει μέσα και εργάζεται για αυτό δεκαετίες. Κάνει οικονομίες, παίρνει δάνεια και όταν το αποκτά, έρχεται το κράτος να τον τιμωρήσει επειδή το απέκτησε;
Θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Μιχαλολιάκος είπε:

«Για μένα το θέμα της εργασιακής εφεδρείας είναι κόκκινη γραμμή. Πρόκειται για ένα μέτρο βαρβαρότητας, για ένα μέτρο σκληρό και άδικο, που ανατρέπει τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας, που εργάζονται στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Ήμουν και είμαι σαφής. Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης για να επεκταθεί αυτό το ανάλγητο κοινωνικά μέτρο και στην Αυτοδιοίκηση, είπα ότι στο Δήμο Πειραιά δεν θα περάσει.

Και αυτό το λέω όχι μόνο γιατί είμαι αντίθετος σε αυτές τις ωραιοποιημένες φραστικά απολύσεις, γιατί περί αυτού πρόκειται, αλλά και γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε διάλυση τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν

Keywords
Τυχαία Θέματα