Τζιχαντιστές καταστρέφουν με βαριοπούλες 3.000 ετών αγάλματα

15:09 3/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Συνεχίζονται οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι εκτέλεσαν ακόμα τέσσερα άτομα με την κατηγορία της «κατασκοπίας» -…

Με βαριοπούλες στα χέρια οι τζιχαντιστές συνθλίβουν ανελέητα αρχαία αγάλματα, «διαγράφοντας» μια για πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της αρχαίας ιστορίας. Ελάχιστα λεπτά χρειάστηκαν για να «ισοπεδωθεί» το ιστορικό Μουσείο στη Νινευή. Οι τζιχαντιστές δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, γκρεμίζοντας στην κυριολεξία ακόμα και ιρακινά αγάλματα 3.000 ετών... προκαλώντας σοκ

στην παγκόσμια κοινότητα.

«Ο προφήτης μάς διέταξε να ξεφορτωθούμε τα αγάλματα και τα λείψανα. Οι σύντροφοί του έκαναν το ίδιο όταν κατέλαβαν χώρες μετά από εκείνον» λέει άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (26/02/2015), οι φανατισμένοι ισλαμιστές καταστρέφουν αγάλματα στη Μοσούλη με βαριοπούλες ή τρυπάνια, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σύμβολα ειδωλολατρίας...

Οι αρχαιότητες προέρχονταν από Μουσείο στη Μοσούλη -αρχαία Νινευή-, η οποία κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε πρώην εργαζόμενος του Μουσείου στο πρακτορείο Reuters.

Η πολιτιστική αξία αυτών των μοναδικών αγαλμάτων δεν συγκίνησε λεπτό τους τζιχαντιστές, που έβγαλαν όλη τους τη μανία πάνω στις αρχαιότητες, με τον άνδρα στο βίντεο να λέει «όταν ο Θεός μας διατάζει να τα μετακινήσουμε και να τα καταστρέψουμε, γίνεται εύκολο για εμάς και δεν μας ενδιαφέρει εάν κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια», μεταφράζοντας την ιστορία... σε χρήμα.

Η καταστροφή έρχεται μετά από την εισβολή τζιχαντιστών στην βιβλιοθήκη της Μοσούλης και το κάψιμο χιλιάδων σπάνιων χειρογράφων και παπύρων. Οι ιθύνοντες της βιβλιοθήκης ισχυρίζονται πως καταστράφηκαν 112.709 χειρόγραφα και πάπυροι καθώς και πάνω από 8.000 βιβλία, πολλά εκ των οποίων ήταν εγγεγραμμένα στα ιστορικά ντοκουμέντα της UNESCO.

UNESCO: Τίθεται θέμα ασφάλειας

Η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα δήλωσε ότι έχει ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την πρωτόγνωρη καταστροφή στη Μοσούλη.

«Η επίθεση αυτή είναι πολύ περισσότερο από μια πολιτιστική τραγωδία, εδώ τίθεται θέμα ασφάλειας», ανέφερε η Μπόκοβα στη δήλωσή της, τονίζοντας ότι η καταστροφή αυτή αποτελεί παραβίαση του ψηφίσματος 21999 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Από την άλλη, ο αρχαιολόγος και εγκληματολόγος Dr Samuel Hardy, υποστηρίζει στο Blog του ότι οι τζιχαντιστές καταστρέφουν μόνο τα ογκώδη κομμάτια που δεν μπορούν να περάσουν λαθραία από τη χώρα, γράφοντας χαρακτηριστικά, «το βίντεο δείχνει ότι είναι ικανοί να καταστρέψουν όσα δεν μπορούν να τα βάλουν σε ένα πλοίο και να τα πουλήσουν».

Νέες εκτελέσεις για κατασκοπία

Νέα κτηνωδία από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι προχώρησαν στην εκτέλεση 4 ατόμων, κατηγορώντας τους για «κατασκοπία».
Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας και των φωτογραφιών του εκτελεστή «τζιχάντι Τζον», το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από νέο φρικιαστικό έγκλημα, καθώς άνδρες του έσφαξαν 4 αιχμαλώτους, κατηγορώντας τους για κατασκοπία, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Αυτός είναι ο δήμιος του Τζιχάντ

Για πρώτη φορά, το πρόσωπο του Βρετανού τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, του περιβόητου «τζιχάντι Τζον» δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ όπου σπούδαζε πληροφορική.

Στη φωτογραφία έχει μουσάκι και φορά καπέλο μπέιζμπολ- που φέρει τον λογότυπο P της αμερικανικής ομάδας Pittsburgh Pirates - το οποίο φέρεται να είχε κρατήσει το πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ.

Ο πλέον καταζητούμενος άνδρας του πλανήτη ονομάζεται Mohammed Emwazi και πρόκειται για έναν Βρετανό που κατάφερε να ξεγελάσει τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες το 2012 και να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα