Τυνησία: Έφοδος σε γιάφκα ισλαμιστών με τρεις νεκρούς

13:46 4/2/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ένας τυνήσιος αστυνομικός και δύο ισλαμιστές μαχητές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου σε οικία στην Τύνιδα όπου βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και ζώνες βομβιστών αυτοκτονίας, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας.


Το βράδυ της Δευτέρας είχε ξεσπάσει ανταλλαγή πυρών όταν η αστυνομία περικύκλωσε την οικία στη Ραουέντ, βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας, με σκοπό να συλλάβει υπόπτους για ισλαμιστική τρομοκρατική δραστηριότητα.

«Διέθεταν ζώνες βομβιστών αυτοκτονίας, εκρηκτικό

υλικό και ήταν βαριά οπλισμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλί Αρουί, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει την οργάνωση στην οποία ανήκαν οι μαχητές.

Από το 2013, οι τυνησιακές αρχές έχουν αρχίσει σκληρές επιχειρήσεις καταστολής της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ Αλ Σαρία, την οποία οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει επισήμως τρομοκρατική οργάνωση και της οποίας ο ηγέτης έχει δηλώσει υποταγή στη γραμμή της Αλ Κάιντα.
Η Τυνησία γιορτάζει επισήμως το νέο της σύνταγμα την Παρασκευή, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και άλλους επισήμους

Στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται μεταβατικό σχήμα, μετά την αποχώρηση του μετριοπαθούς ισλαμιστικού Ενάχντα στα πλαίσια προσπάθειας επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα