Τσουχτερό κρύο και παγετός για την Πρωτοχρονιά

Το τσουχτερό κρύο και ο παγετός θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μέχρι και την Πρωτοχρονιά.


Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί , από 6 έως 11 και στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα φτάσει από -2 ως 8 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια της

μέρας και μέχρι το απόγευμα αναμένονται βροχές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες.

Στις 14:00 το μεσημέρι, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν στις εξής περιοχές : Ορεινή Φωκίδα -1°CΛαγκάδια 0°CΚαρπενήσι 1°CΜέτσοβο 1°C Φλώρινα 3°C

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα στη νοτιοδυτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες.

Την Παρασκευή στα βόρεια θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις, αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια πεδινά.

Οι άνεμοι θα γίνουν τοπικά θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βορειοδυτικά την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα