Τσίπρας: Αποδέχεστε ανθρωποθυσίες για να κρατήσετε τις καρέκλες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να τεθείστον Σόιμπλε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή

για το πολυνομοσχέδιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο με θυσίες χωρίς αντίκρισμα, υποστηρίζοντας πως «δεν το συνέταξαν οι υπουργοί της κυβέρνηση».

​Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση «κάνει δώρο στην εργοδοσία διακινδυνεύοντας μείωση του κατώτερου μισθού αποσυνδέοντας τον μισθό από το 5θημερο εργασίας και το 8ωρο».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως οι απολύσεις έχουν μηδαμινό δημοσιονομικό όφελος όταν η Ελλάδα είναι η χώρα της ανεργίας και οι αλλαγές στα εργασιακά δεν έχουν νόημα στη χώρα της ύφεσης.

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ για συνέχιση της ύφεσης και το 2014 διαψεύδει το success story. Μόνο το μίσος για έναν λαό μπορεί να εξηγήσει κανείς τέτοιες ανθρωποθυσίες. Και εσείς για να διατηρήσετε την εύνοιά τους και τις καρέκλες σας αποδέχεστε αυτές τις ανθρωποθυσίες», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ακόμα και να πάρει η Ελλάδα τη δόση της δόσης μετά τι θα γίνει. «Τρία χρόνια τώρα ζούμε το ίδιο έργο, μας σώζετε διαλύοντας την κοινωνία. Να σας πω εγώ τι θα γίνει. Σε δύο μήνες θα έρθετε και θα ζητήσετε από τους βουλευτές σας να ψηφίσετε νέα μέτρα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα είπε πως έρχεται για να στηρίξει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

«Εκλογές έχει ο άνθρωπος σε λίγες μέρες, και κάνει προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται ως κομματάρχης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας και του ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις στην επαρχία», είπε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, τέλος, την ελληνική κυβέρνηση να θέσει στον κ. Σόιμπλε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα