Τσεχία: Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες στις πρόωρες εκλογές

Οι Σοσιαλδημοκράτες (CSSD) προηγούνται στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Τσεχία, ενώ για τη δεύτερη θέση παλεύουν το κίνημα ΑΝΟ και οι κομμουνιστές του KSCM, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.


Με καταμετρημένο το 30% των ψήφων, το CSSD συγκεντρώνει ποσοστό 22,12%, το νέο κίνημα ΑΝΟ που ίδρυσε το 2011 ο επιχειρηματίας Αντρέι Μπαμπίς βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 18,66% και ακολουθούν οι κομμουνιστές του KSCM με ποσοστό 16,98%.


Σύμφωνα

με τα μερικά αυτά αποτελέσματα, τέσσερα ακόμα κόμματα αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδό τους στη Βουλή: τα ΤΟΡ 09 και ΟDS (δεξιά), το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα KDU-CSL (κεντροδεξιό) και το USVIT του τσεχο-ιάπωνα επιχειρηματία Τόμιο Οκαμούρα.


"Είμαι πεπεισμένος ότι το CSSD θα κερδίσει τις εκλογές αυτές και θα σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση ως το τέλος του έτους", δήλωσε ο ηγέτης του CSSD και πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός Μποχουσλάβ Σομπότκα λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες σήμερα στις 12:00 ώρα Γκρίνουιτς. Οι κάλπες άνοιξαν χθες στις 12:00 ώρα Γκρίνουιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα