Τρόμος από ακραίους Ισλαμιστές

09:03 3/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

200 Κούρδοι αιχμάλωτοι στα χέρια φανατικών

Λίγο διάστημα μετά τα σοκαριστικά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς Χριστιανών από αντάρτες στη Συρία, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να ταράξει τα νερά της διεθνούς σκηνής εντείνοντας τους φόβους όσων μιλούν για ανησυχητική ισλαμική έξαρση.

Με την κατάσταση στη Συρία να είναι εκτός ελέγχου και τις δυνάμεις του Άσαντ να αντιστέκονται σθεναρά στους φανατικούς Μουσουλμάνους και τις στρατιές των μισθοφόρων που έχουν επιστρατεύσει.

Η κατάσταση πάντως φαίνεται πως αρχίζει

να ξεφεύγει, καθώς φανατικοί ισλαμιστές των οργανώσεων Μέτωπο Αλ-Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ πήραν ως ομήρους 200 Κούρδους από τα χωριά Ταλ Αρέν και Ταλ Χασέλ που ανήκουν στην επαρχία Χαλεπίου της Βορειοανατολοικής Συρίας. Οι μάχες γύρω από τα χωριά ήταν σφοδρές και όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ένοπλοι αντάρτες απειλούν τη ζωή πλέον 200 αμάχων.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατά μήκος της συρο-τουρκικής μεθορίου υπάρχει εδώ και καιρό αντιπαράθεση ακραίων μαχητών της Αλ Κάιντα με Κούρδους αντάρτες που οργανώθηκαν προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Στις μάχες των τελευταίων ημερών, οι Κούρδοι κατάφεραν να συλλάβουν τον Abu Musab, οπλαρχηγό της Αλ Κάιντα και ως αντίποινα οι φανατικοί ισλαμιστές αιχμαλώτισαν 500 γυναικόπαιδα ως αντίποινα.

Παρατηρητές μάλιστα ανέφεραν πως οι μουτζαχεντίν ξεκίνησαν να αποκεφαλίζουν αδιακρίτως ανθρώπους και να προχωρούν σε πρωτοφανείς αγριότητες, γεγονός που ανάγκασε τους Κούρδους να απελευθερώσουν τον Musab με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Παρ' όλα αυτά οι μαχητές του Μετώπου Αλ-Νούσρα δεν τήρησαν τη συμφωνία και κράτησαν 200 Κούρδους ως ομήρους.

Δεν είναι λίγοι πάντως που τονίζουν, ότι για την άνοδο των ακραίων ισλαμιστών στο προσκήνιο ευθύνονται αρκετές δυτικές χώρες καθώς υποστηρίζουν ή υποστήριξαν στο παρελθόν οργανώσεις όπως το Μέτωπο Αλ-Νούσρα, οι οποίες σήμερα έχουν εξελιχθεί σε παρακλάδια της Αλ Κάιντα, δολοφονώντας και τρομοκρατώντας άμαχους πολίτες, έχοντας ιδιαίτερο μίσος για τους Χριστιανικούς πληθυσμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα