Τρία νομοσχέδια «σφήνα» στη διαπραγμάτευση

Όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά πάει ακόμα ένα βήμα μπροστά ο Αλέξης Τσίπρας, αποφασίζοντας να προστατέψει τα βασικά αγαθά:…

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Με πολύ εύστοχο τρόπο ο πρωθυπουργός βγάζει εκτός διαπραγμάτευσης τρία ζητήματα που οι δανειστές τα είχαν στο mail Χαρδούβελη ως προαπαιτούμενα.

Παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται στο παρασκήνιο πραγματοποίησε κατά την ομιλία του στην Κ

του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας τι θα πρέπει συμπεριλαμβάνει μια συμφωνία στο πλαίσιο της πρότασης Μοσκοβισί.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα θα κατατεθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος: α) το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση δανείων σε ξένα Funds, β) το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις 100 δόσεις και γ) το νομοσχέδιο για την επαναφορά του εργασιακού δικαίου (αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μετενέργεια κι επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων).

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών έχει τονίσει ότι θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα - όταν αυτό συμφωνηθεί - απέχοντας από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν, σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα