Τους τραπεζίτες συναντά ο Φ.Σαχινίδης

Τους επικεφαλής των τραπεζών θα συναντήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ ραντεβού θα έχει και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση των όρων που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αιχμή

τα κίνητρα που θα δώσει το ελληνικό δημόσιο στους υφιστάμενους ή σε νέους μετόχους, κίνητρα που θα διαμορφώσουν και το ακριβές ποσοστό της ίδιας συμμετοχής στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, για το οποίο έχει τεθεί ως βάση το 10% αλλά δεν είναι σίγουρο πού ακριβώς θα κλείσει.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ζητήσει να παραταθεί η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους για το 2011 πέραν της 31ης Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν να υπολογίσουν καλύτερα τις ζημίες από τη συμμετοχή τους στο PSI.

Στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είπαν ότι έχει ζητηθεί επιπλέον περιθώριο 30 ημερών για να αποτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση, είπαν.

"Έχει υποβληθεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για παράταση της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κατά ένα μήνα", είπε στο Reuters αξιωματούχος της Επιτροπής.

Οι ελληνικές τράπεζες αντάλλαξαν στις 12 Μαρτίου στο πλαίσιο του PSI ελληνικά κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 45 δις ευρώ. Από την ανταλλαγή αυτή υπέστησαν ζημίες καθαρής παρούσας αξίας ύψους 74%, οι οποίες πρέπει να εγγραφούν στους ισολογισμούς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα