Τουρκία: Τέσσερα παιδιά μεταξύ των 9 Βρετανών επίδοξων τζιχαντιστών που συνελήφθησαν

22:08 2/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Τέσσερα παιδιά, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος, είναι μεταξύ των εννέα Βρετανών που συνελήφθησαν χθες Τετάρτη στην Τουρκία επειδή προσπάθησαν…

Πέντε ενήλικες, ηλικίας 21, 22, 22, 24 και 47 ετών, συνελήφθησαν στην επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία, μαζί με τέσσερα παιδιά ηλικίας ενός, τριών, οκτώ και έντεκα ετών.

«Εννέα πρόσωπα με βρετανική υπηκοότητα συνελήφθησαν στα σύνορα την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στη Συρία», ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας στον ιστότοπό

του.

Όλοι τους διαμένουν στο Ροσντέιλ, κοντά στο Μάντσεστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας, και αναμένεται να επιστρέψουν στη Βρετανία «εν ευθέτω χρόνω», επεσήμανε σήμερα μια εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας.

«Το προφανώς ανησυχητικό, και πρέπει να μάθουμε γιατί, είναι το ότι μια οικογένεια προσπάθησε να μεταφέρει τα παιδιά της, πολύ μικρά και ευάλωτα, σε μια εμπόλεμη ζώνη», σημείωσε ο Ίαν Γουίγκετ της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

«Ένα τέτοιο ασταθές και επικίνδυνο περιβάλλον δεν είναι με κανέναν τρόπο μέρος για αυτά», πρόσθεσε.

«Μια από τις βασικές μας ανησυχίες είναι η ασφάλεια και η ευημερία των μικρών παιδιών και εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι ένα δίκτυο προστασίας θα έχει δημιουργηθεί μόλις επιστρέψουν στη Βρετανία», εξήγησε ο Γουίγκετ.

Έρευνα διεξάγεται για να καθοριστούν οι λόγοι για τους οποίους αυτή η οικογένεια ήθελε να μεταβεί στη Συρία, όμως η αστυνομία επεσήμανε ότι δεν αποτελεί απαραίτητα άμεση απειλή για τη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα