Τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο τίμησε το Πολεμικό μας Ναυτικό

Τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο τίμησε το πολεμικό μας Ναυτικό, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους «Έλληνες ναυτικούς, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου

μεταφέροντας το μήνυμα της Ελλάδας της δύναμης και της αξίας».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «στα σχέδια που έχουμε εκπονήσει - ως κυβέρνηση - θα δώσουν νέες δυνατότητες για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τη διατήρηση των ήδη υπαρχουσών δομών του, αλλά και με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στο όνομα των αποστολών που μας αναθέτει η διεθνής κοινότητα, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι «τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού με υψηλό ηθικό και αξιοπρέπεια, με αξιοθαύμαστη ωριμότητα και αίσθημα ευθύνης καταβάλουν άοκνη προσπάθεια για να επιτύχουν στην αποστολή τους». Στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε με σεβασμό στις νικηφόρες ναυμαχίες της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ στην προσωπικότητα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και στη συμβολή του εμπορικού ναυτικού στους Βαλκανικούς αγώνες.

Παράλληλα τόνισε ότι «η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή που επικρατεί η αστάθεια με ισχυρή ναυτική παρουσία τόσο στο Αιγαίο όσο και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το πολεμικό μας Ναυτικό, συνέχισε, έχει να επιδείξει υψηλή διαθεσιμότητα μονάδων, άριστη επιχειρησιακή ικανότητα και ικανή επισκευαστική δυνατότητα και σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία «κάνουμε πράξη την υποστήριξη και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μονάδων και με στοχευόμενες κινήσεις προβαίνουμε στις κατάλληλες ενέργειες για τις απαραίτητες προσθήκες στο Στόλο μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο A΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα