Το πρώτο σύγχρονο Datsune Sedan

13:24 6/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Το brand Datsun αναγγενήθηκε στην αγορά μέσω του ομίλου Nissan-Renault που προσφάτως αγόρασε και την Ρώσικη Lada. Στη Ρωσία λοιπόν θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το νέο Datsun on-DO. Ένα κλάσικό sedan (αμάξωμα τριών όγκων με τέσσερις πόρτες) που εντάσσεται στην μικρομεσαία κατηγορία.

Το αμάξωμα έχει

συνολικό μήκος 4,337 μ. και ύψος στα 1,5 μ. που παραπέμπει σε εκείνο το επίσης υψηλόσωμο Nissan Tiida. Η μάσκα που βλέπεται στο νέο on-Do θα είναι και αυτή που θα ορίζει την εικόνα του brand Datsun σε όλα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν εφεξής – σίγουρα κι ένα μικρό στην supermini κατηγορία.

Η σχεδίαση έχει γίνει στην Ιαπωνία όμως στο θέμα της συναρμολόγησης και της κατασκευής εμπλέκοντα,ι οι Ρώσοι της AVTOVAZ.

Ο κινητήρας είναι 4κύλινδρος στα 1,6 λίτρα με ατμοσφαιρική πλήρωση και απόδοση 87 ίππων.

Η τιμή στην χώρα κατασκευής προσδιορίζεται στα 400.000 ρούβλια – 8.200 ευρώ – και η διάθεση του θα ξεκινήσει το καλοκαίρι μέσω ενός δικτύου 25 αντιπροσώπων στην Ρωσία.

Είναι εμφανές πως η Datsun θα είναι μια φθηνή μάρκα στον όμιλο Nissan-Renault όπως και η Dacia. Βεβαίως, στην Dacia υπερισχύουν τα γονίδια της Renault ενώ στην Datsun, εκείνα της Nissan. Κι αν η γκάμα της Dacia απαρτίζεται από μοντέλα hatchback είναι φανερό πως αυτή της Nissan θα δομηθεί γύρω από μοντέλα sedan.

Φώτης Ραΐσης
Πηγή: Carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα