Το πανόραμα του Κυπέλλου

Η διακοπή στη Καισαριανή, λόγω της καρεκλιάς στο βοηθό διαιτητή, Γουργιώτη, ο αποκλεισμός του Εργοτέλη και της Λάρισας, σημάδεψαν την δεύτερη μέρα (21/12) της δ' φάση του Κυπέλλου.

Μια... ιπτάμενη καρέκλα ήταν αρκετή για να διακόψει την αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με τον ΠΑΟΚ για την δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο διαιτητής, Βοσκάκης, δεν δίστασε να διακόψει το παιχνίδι, το οποίο θα... κριθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή

της ΕΠΟ, με το φύλλο αγώνα να «καίει» τους γηπεδούχους.

Με τον Μάρκο Πάντελιτς να πιστοποιεί πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ο Ολυμπιακός «πέρασε» από την Κατερίνη, επικρατώντας με 3-1 του αξιόμαχου Πιερικού, χάρις στα δύο τέρματα του Σέρβου επιθετικού (30' πέν., 45+1') και ένα του Αμπντούν (70'). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Ελευθεριάδη (36').

Στο ντέρμπι της δ' φάσης, στο «AEL FC Arena» ο Παναιτωλικός ήταν τελικά πιο ψύχραιμος, καθώς πήρε το... εισιτήριο για την επόμενη φάση, νικώντας με 10-9 στα πέναλτι, τη στιγμή που η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Η... βόμβα της ημέρας «γράφτηκε» στις Σέρρες, καθώς ο τοπικός Πανσερραϊκός με τέρμα του Ντα Κόστα στο 108' επιβλήθηκαν με 1-0 του Εργοτέλη στην παράταση.

Από εκεί και πέρα, εύκολο απόγευμα είχε στον Κορυδαλλό ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς με επίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος επιβλήθηκε με 5-0 της Προοδευτικής, ενώ άνετη επικράτηση πέτυχε και η Κέρκυρα στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά με 3-0. Αγχωτικές προκρίσεις για Ατρόμητο και Δόξα Δράμας, κόντρα σε Αναγέννηση Επανομής και Καλλιθέα, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 3-2 της ομάδας της Επανομής, ενώ οι «μαυραετοί» πήραν το... εισιτήριο με 1-0, χάρις σε αυτογκόλ του Αρκούδα στο 85'.

Το πρόγραμμα «άνοιξε» την Τρίτη (20/12) με την πρώτη μεγάλη έκπληξη του θεσμού να γίνεται στη Φυλή, όπου ο Θρασύβουλος «πέταξε» εκτός συνέχειας τον Λεβαδειακό, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το ισόπαλο 1-1. Παράλληλα, στην Κατερίνη, η SKODA Ξάνθη επιβλήθηκε με 2-0 της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, σε ένα ματς που στιγματίστηκε με την επίθεση κουκουλοφόρων προς τον Δημήτρη Καλόπουλο.

Νωρίτερα, στον Εύοσμο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρις σε τέρμα του Βύντρα. Στη Μυτιλήνη ο Πανιώνιος έκαμψε στην παράταση την αντίσταση της αξιόμαχης Καλλονής με 3-2, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

«Αυλαία» την Πέμπτη

Η δ' φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού ολοκληρώνεται την Πέμπτη (22/12) με τέσσερις αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η «μάχη» της Παναχαϊκής με τον ΟΦΗ και του Πανθρακικού με τον Άρη.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα