Το κύμα ψύχους παγώνει τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας

21:03 3/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Χιόνι στο κέντρο της Ρώμης ξεκίνησε να πέφτει σήμερα, ενώ το κύμα ψύχους πάγωσε ακόμα και τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Οι κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας είδαν άσπρες νιφάδες να πέφτουν από το πρωί. Η χιονόπτωση άρχισε από τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια και σταδιακά επεκτάθηκε μέχρι και το ιστορικό κέντρο. Τα κυριότερα μνημεία έκλεισαν για τους επισκέπτες για προληπτικούς λόγους.

Η χιονόπτωση στη Ρώμη -γεγονός σπάνιο- προκάλεσε χάος στους δρόμους. Η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη στα βόρεια προάστια και πολύ δύσκολη στο κέντρο. Τα τελευταία 15 χρόνια

μόνο μία φορά, για μία ημέρα, είχαν αποκλειστεί από χιόνια οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αιώνιας Πόλης.

Αλλά και στη Βενετία η θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή (μέχρι και -5 βαθμοί) που άρχισε να σχηματίζεται πάγος στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας. Μετεωρολόγοι είπαν ότι από το 1985 είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία αντιμετωπίζει ένα τέτοιο κύμα ψύχους.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο βορρά, όπου το ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει για δεύτερη ημέρα η Καπάνα Μαργκερίτα, στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας, με -29,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το σαββατοκύριακο είναι ότι το κρύο και το χιόνι θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, ακόμη και στα νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα