Το κοινοβούλιο της Ιταλίας ψηφίζει για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πνεύμα ενότητας έκανε έκκληση να υπερισχύσει ο υποψήφιος πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Φράνκο Μαρίνι, ο οποίος προέρχεται από το κεντροαριστερό κόμμα και χαίρει της υποστήριξης της κεντροδεξιάς παράταξης υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, ο Μαρίνι δήλωσε «εύχομαι να ξαναβρεί το κόμμα μου, οι Δημοκρατικοί, μια πραγματική ενότητα. Είναι μια σκληρή μάχη και ελπίζω να δοθεί με τον σωστό τρόπο» και σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δεν νομίζει ότι στο άμεσο μέλλον θα διασπαστεί.

Στη διαδικασία συμμετέχουν

1.007 βουλευτές, γερουσιαστές και εκπρόσωποι νομών της Ιταλίας. Κατά τις πρώτες τρεις ψηφοφορίες απαιτείται πλειοψηφία δυο τρίτων. Από την τέταρτη και πέρα, το 50% συν μια ψήφος.

Την υποψηφιότητα Μαρίνι στηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κεντρώα δύναμη του Μάριο Μόντι «Επιλογή Πολιτών» (SC) και όπως ανακοίνωσε επίσημα, η Λέγκα του Ρομπέρτο Μαρόνι.

Μέρος του PD —περίπου το ένα τρίτο των στελεχών του κόμματος— εξέφρασε, σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά την νύχτα, τη ρητή αντίθεσή του στην υποψηφιότητα αυτή, και δεν αποκλείεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του νομικού Στέφανο Ροντοτά, που έχει προταθεί από το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), του Μπέπε Γκρίλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα