Το ηγετικό προφίλ Σαμαρά

Ολοένα και πιο έντονα στρέφονται τα βλέμματα ξένων ηγετών και ΜΜΕ προς το πρόσωπο του Προέδρου της ΝΔ, στη σκιά των δημοσκοπικών ευρημάτων που δείχνουν καθαρή νίκη της ΝΔ, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς,

πραγματοποιεί, ήδη από χθες, τριήμερο ταξίδι στη Μόσχα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κατ΄ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από θέματα διμερούς πολιτικής, όπως και τις δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο, η ναυτιλία, ο τουρισμός αλλά και με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν την γεωπολιτική και γεωστρατηγική ενότητα στην οποία ανήκει η Ελλάδα, τις εξελίξεις στην περιοχή μας, στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αραβική άνοιξη και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είναι βαριά. Σήμερα, στις 11:00, συναντάται με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Ivanov. Στις 15:00, έχει προγραμματισμένο ραντεβού, με την Πρόεδρο της Γερουσίας κα Valentina Matviyenko, ενώ στις 17:00 θα επισκεφθεί το Ναό του Σωτήρος.

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι εκείνες που θα μπορούσαν να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα θέλαμε να ήταν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Κι είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Κι όχι απλώς να προσπαθήσουμε, αλλά να φέρουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσοι με ξέρουν θα σας πουν, ότι έχω λόγο και τον τηρώ. Κι όταν λέω ‘’we mean business’’, το εννοώ», παρατήρησε μάλιστα σχετικώς, ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti

Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ

Ο Αντώνης Σαμαράς, φιλοξενείται όμως ολοένα και πιο συχνά και σε διεθνή ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μόλις χθες παραχώρησε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο Reuters, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως:

Η Νέα Δημοκρατία θέλει πρόωρες εκλογές όχι αργότερα από τις 8 ΑπριλίουΑναμένει μια συμφωνία με τους πιστωτές μέχρι –το αργότερο- τις 5 ΜαρτίουΟι δραστικές περικοπές μισθών και οι αυξήσεις φόρων, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, έχουν καταστήσει δύσκολη τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 10% του ΑΕΠ και η ύφεση αναμένεται, πλέον, να διαρκέσει ακόμη άλλα δύο χρόνια, αντί για έναΑυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να ελαττώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος και ανάκαμψη.

«Η Ελλάδα σε κατάθλιψη»

Η Ελλάδα διανύει, σήμερα, την πέμπτη συνεχή χρονιά σοβαρής ύφεσης. Αυτή δεν είναι πλέον μια κυκλική ύφεση. Είναι μια χρόνια κατάθλιψη, πρωτόγνωρη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό, θα μπούμε βαθύτερα στην κρίση, αντί να βγούμε», δήλωσε ακόμη ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας σε δραματικό τόνο πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μακροχρόνια κατάθλιψη, και όχι, απλώς, σε

Keywords
Τυχαία Θέματα