Το έργο μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Ρωσία χαιρέτισε ο Ομπάμα

00:31 7/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την Παρασκευή το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ρωσία, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με ακτιβιστές, κυρίως υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη.

«Οι δραστηριότητες που γίνονται εδώ είναι ουσιαστικές για την εξέλιξη της Ρωσίας και είμαι πολύ υπερήφανος για την δουλειά τους» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την υποδοχή ακτιβιστών που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα

των ομοφυλοφίλων, το σεβασμό στο περιβάλλον και την ελευθερία του Τύπου.

«Στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, και παντού στον κόσμο, ο ρόλος μιας καλής κυβέρνησης είναι εν μέρει να αφήνει χώρο στην κοινωνία των πολιτών» τόνισε κατά την σύντομη συνάντηση που είχε με τους ακτιβιστές, πριν από την αποχώρησή του από την Ρωσία.

Την συνάντηση αυτή περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ρωσία, οι οποίοι καταδικάζουν τον νόμο κατά της λεγόμενης ομοφυλοφιλικής «προπαγάνδας», τον οποίο έθεσε σε ισχύ τον Ιούνιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ομπάμα έχει επικρίνει έντονα τον συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που συνέβαλαν στην επιδείνωση των σχέσεων τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα