Το δίλημμα οικουμενική ή εκλογές στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι προειδοποιήσεις της Ευρώπης για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, το «κουτσουρεμένο» τμήμα της δόσης του δανείου προς τη χώρα, η επιστροφή από τον Αλ. Τσίπρα της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, το δίλημμα

οικουμενική ή εκλογές.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το Συμβούλιο Αρχηγών προσανατολίζεται σε κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραλαμβάνει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να επιστρέψει και αυτός με τη σειρά του άπραγος, όλοι οι προβολείς στρέφονται πλέον στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ως ύστατη προσπάθεια για συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμουν τις εκλογές η τρόικα και τα κόμματα του μνημονίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ενδεχόμενο νέων εκλογών τρομάζει στην κυριολεξία τόσο τις Βρυξέλλες όσο και τα κόμματα που συνεχίζουν να υπερασπίζουν το Μνημόνιο τα οποία κινδυνεύουν με αφανισμό από τον πολιτικό χάρτη".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι θα γίνει στην πληρωμένη ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που το παζλ των διερευνητικών εντολών φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, η πληγωμένη Ν.Δ. ψάχνει να βρει τον... τρίτο δρόμο εξόδου από τη δική της κρίση μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές".

ΕΘΝΟΣ: "Το δίλημμα οικουμενική ή εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα δίλημμα που απαιτεί στάση εθνικής ευθύνης και ειλικρινή πρόθεση για την αποφυγή πρόωρων εκλογών έχουν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί, αν και από χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας έκοψε στην πραγματικότητα κάθε «γέφυρα» για τη συγκρότηση κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στρώνουν κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επερχόμενη παγκόσμια (δια)κυβέρνηση που προωθείται ως ανάγκη για να ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση ή να επιβληθούν διεθνείς δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή ή την τρομοκρατία, αποκτά απεριόριστες εξουσίες ελέγχου, αστυνόμευσης και επιβολής σε αντικατάσταση των εθνικών κυβερνήσεων και δεν απέχει καθόλου από μια πρωτοφανή δικτατορία μιας ευφυούς ελίτ, στην οποία όποιος αντιστέκεται θα είναι καταδικασμένος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελευταία απόπειρα για οικουμενική κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα σενάριο της τελευταίας στιγμής, που παραπέμπει στην επικείμενη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, αυξάνει κατά τι τις αντικειμενικά λιγοστές πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας".

ΕΣΤΙΑ: "Ο τόπος εισέρχεται σε περιπέτεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιος παρακολουθεί τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημερώσεως και τί γράφουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, διαπιστώνει ότι η χώρα μας έχει εισέλθει σε μεγάλη περιπέτεια. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει επίγνωση των κινδύνων που

Keywords
Τυχαία Θέματα