Το χτύπημα του τυφώνα Μέισακ περιμένουν στις Φιλιππίνες

11:59 4/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Περίπου 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μέισακ, ο οποίος πρόκειται να πλήξει…

«Πρόκειται να απομακρύνουμε τον κόσμο από τα παραλιακά χωριά», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πολιτικής άμυνας.

Πρόσθεσε πως η απομάκρυνση αφορά συνολικά 24.000 ανθρώπους στην επαρχία Ορόρα, την οποία προβλέπεται ότι θα πλήξει αύριο ο τυφώνας.

Αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμυρες και κατολισθήσεις, παρόλο που ο Μέισακ έχει χάσει λίγη από τη δύναμή του και συνοδεύεται τώρα

από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Η ένταση του τυφώνα, ο οποίος έρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αναμένεται ότι θα μειωθεί περαιτέρω καθώς θα διασχίζει αύριο το Λουζόν, το κύριο νησί των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Αλκαζάρ Ορέλιο, ο οποίος προβλέπει πάντως κύματα ύψους δύο μέτρων.

Ο Μέισακ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και κατέστησε άστεγους χιλιάδες ανθρώπους κατά το πέρασμά του από τη Μικρονησία στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.

Εκατομμύρια Φιλιππινέζοι έχουν φύγει για διακοπές ή έχουν επιστρέψει στις περιοχές από τις οποίες κατάγονται με την ευκαιρία του σαββατοκύριακου του Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται πολύ στη χώρα αυτή, η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι καθολικοί.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ του τυφώνα Χαϊγιάν, εξαιτίας του οποίου 7.350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίσθηκαν το Νοέμβριο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα