Το χρονικό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (timeline)

Oι εξελίξεις είναι μεν ραγδαίες, πλην όμως αναμενόμενες, αφού εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι δανειστές είχαν χαρτογραφήσει την…

Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το Newsbomb.gr με μπαράζ έγκυρων δημοσιευμάτων είχε ενημερώσει για όλο το σχέδιο τόσο της κυβέρνησης, όσο και των δανειστών για τα όσα στη επρόκειτο να συμβούν.

Λεπτό προς λεπτό εδώ και μέρες είχαμε περιγράψει όλα συνέβησαν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Όσοι και όσες μας παρακολουθούν επί καθημερινής βάσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το

Newsbomb.gr δεν ακολούθησε τις εξελίξεις, αλλά βρισκόταν μπροστά από τις εξελίξεις και σε πολλές εκ των περιπτώσεων τις διαμόρφωσε...

Ήδη από εχθές το νωρίς με αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκαλύψαμε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε εισηγηθεί στον Σαμαρά να προχωρήσουν οι διαδικασίες της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στις γιορτές. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Αλλά και από το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου είχαμε γράψει ότι ο Σαμαράς θα ανακοινώσει την επίσπευση των διαδικασιών, κάτι που ζητούσαν επιμόνως οι δανειστές (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Άλλωστε η εντολή της τρόικας ήταν σαφής και στο Παρίσι Ι και στο Παρίσι ΙΙ: Λύστε το πολιτικό πρόβλημα και μετά συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις.

Με χειρουργικό τρόπο ΔΝΤ και Βερολίνο εξώθησαν τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο αφού θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν στην διαπραγμάτευση. Οι δανειστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συγκυβέρνηση έχει απωλέσει την πολιτική νομιμοποίησή της και εντός του κοινοβουλίου αλλά και στη λαϊκή βάση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr.

Θα σας μεταφέρουμε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και το παρασκήνιο στο TIMELINE που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα