Το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο

Το Ελληνικό αλφάβητο των 24 γραμμάτων το συνέταξαν κατόπιν εντολής του άρχοντα των Αθηνών, Ευκλείδη, το έτος 403 π.Χ. με σκοπό να ενοποιήσει όλα τα Αλφάβητα του Ελληνικού χώρου.

Το Αλφάβητο των 28 γραμμάτων έχει αρχαιοτάτη προέλευση. Στο αλφάβητο αυτό, συνδυάζονται οι αριθμοί με τα γράμματα σε μια αριστοτεχνική σύνθεση.

Οι μελετητές του Ευκλείδη και του Πυθαγόρα έχουν διαβάσει στα συγγράμματά τους για τον «τέλειο» αριθμό. Ο αριθμός αυτός είναι τόσο σπάνιος, ώστε στους μονοψήφιους, ο μόνος αριθμός που έχει τις ιδιότητες

του τέλειου είναι το 6 και στους διψήφιους το 28. Τέλειος όμως είναι και ο Θεός, τέλεια και τα έργα του, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό αλφάβητο. Με αυτό το σκεπτικό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου πρέπει να αποτελούν τέλειον αριθμό, άρα δεν είναι δυνατόν να είναι 24.

Τα 4 γράμματα τα οποία άγνωστο για ποιο λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί στο νέο αλφάβητο των 24 γραμμάτων είναι, το Στίγμα (ς) & το Δίγαμμα (F) – και τα δύο - στην 6 (στ) θέση, το Kόππα (Q) στην 18η, και το Σανπί στην 27η.

Όλοι έχομε συναντήσει το συνδυασμό στ, ο οποίος παριστά τον τέλειον αριθμό, το 6. Το στ βρίσκεται μεταξύ του ε και του ζ και ονομάζεται «επίσημον».

Παλαιότερα στη θέση 6, τοποθετούσαν το Στίγμα (ς) αντί το στ.

Το Κόππα (Q) οι αρχαιολόγοι το έχουν συναντήσει σε Κορινθιακά νομίσματα. Το χρησιμοποιούσαν ορισμένες φορές στη θέση του «κ» και ηχητικά ισοδυναμούσε με το «κχ».

Επίσης γίνεται λόγος και για το Σανπί,(πήρε το όνομα του από τη φράση (σαν πι), γιατί έχει τη μορφή κεκλιμένου πι). Αντιστοιχούσε στο διπλό σ,«σσ».

Το Δίγαμμα είναι γνωστό από τον Όμηρο.

Αν λοιπόν στα 24 γράμματα προστεθεί το Στίγμα, το Κόππα και το Σανπί ο αριθμός των γραμμάτων του γίνεται 27. Αυτό είναι και το φυσικό, αφ' ενός μεν γιατί το Ελληνικό αλφάβητο είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με τον αριθμό και αφ' ετέρου δε γιατί το αριθμητικό μας σύστημα βασίζεται στη δεκάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο astrology.gr

Keywords
Αναζητήσεις
elliniko alfavito
Τυχαία Θέματα