Το ΑΝΚΑ Blok-B άρχισε τις δοκιμαστικές του πτήσεις 9 (vid)

Το ΑΝΚΑ Blok-B άρχισε τις δοκιμαστικές του πτήσεις στο αεροδρόμιο Σιβριχισάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το δεύτερης γενιάς ΑΝΚΑ Blok-B που συνεχίζει τις πτήσεις του με το αναπτυσσόμενο από την ASELSAN Ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος SAR/ISAR/GMTI, χάρη σε αυτό το σύστημα θα δύναται να αναγνωρίζει στόχο ακόμη και σε συννεφιασμένο, βροχερό και σκοτεινό καιρό.

Οι πρώτες πτητικές δοκιμές του Εθνικού Συστήματος SAR έγιναν πέρσι στο αεροσκάφος S-2E/T που για χρόνια υπηρετούσε στο ναυτικό ως αεροσκάφος περιπολίας

και τώρα χρησιμοποιείται από την ΤΑΙ σαν test-bed. Στις πτητικές δοκιμές που έγιναν στο Αιγαίο, μονάδες του ναυτικού εντοπίστηκαν με επιτυχία από ένα ύψος 15 χιλιάδων ποδιών.

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ

Με την πείρα των γνώσεων από το ΑΝΚΑ Blok-A, μειώθηκε το βάρος στην άτρακτο του Blok-B. Έτσι η νέα αυτή έκδοση μπορεί να πετά πιο ψηλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πέραν τούτου στα αεροσκάφη Blok-B θα υπάρχουν συστήματα συνθετικής βασικής προσγείωσης.

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟ 2016

Στα πλαίσια της συμφωνίας για την γραμμή παραγωγής του ΑΝΚΑ, συνεχίζονται οι εργασίες για τον εξοπλισμό του με το δορυφορικό σύστημα SatCom. Για τον καθορισμό τελικά του συστήματος SatCom που θα χρησιμοποιηθεί στα ΑΝΚΑ, έγιναν στην Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας συναντήσεις με εκπροσώπους εγχώριων και ξένων εταιριών, στις οποίες μετείχαν και αρμόδιοι του στρατού. Με το δορυφορικό σύστημα SatCom θα αυξηθεί η απόσταση στην οποία θα δύναται το ΑΝΚΑ να συλλαμβάνει και να μεταδίδει δεδομένα.

Οι παραδόσεις της πρώτης παρτίδας αυτών των αεροσκαφών στον Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζεται να γίνουν στο δεύτερο μισό του 2016.

Το Ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (SAR) είναι ένα σύστημα ραντάρ επίγειας απεικόνισης μεγάλης ευκρίνειας που αποσκοπεί στον εντοπισμό κινούμενων στόχων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επανδρωμένα και μη εναέρια οχήματα. Το σύστημα SAR δύναται να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες στρατιωτικές και πολιτικές ανάγκες παρατήρησης κι απεικόνισης. Οι αισθητήρες του SAR με τα χαρακτηριστικά τους να δίνουν δυνατότητα απεικόνισης ακόμη και σε συννεφιασμένο/βροχερό και σκοτεινό καιρό, διασφαλίζουν σημαντικά κέρδη.

πηγη tourkikanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα