Τι θα πουν στη συνάντηση Σαμαράς – Βενιζέλος

-Σύσκεψη κορυφής το απόγευμα στο Μαξίμου

-Εκνευρισμός στην κυβέρνηση για τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας

Νέα συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30 το απόγευμα.

Στο επίκεντρο της συνάντηση θα βρεθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους επικεφαλής

των δανειστών.

Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται να κόψουν τον «γόρδιο δεσμό» αφού οι συνομιλίες έχουν «βαλτώσει» και οι δανειστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στις παράλογες απαιτήσεις τους.

Η κυβέρνηση μπορεί να επιχειρεί την αποδραματοποίηση των διαπραγματεύσεων ωστόσο τα περιθώρια που έβαλαν οι ομόλογοί του στον Γ. Στουρνάρα είναι εξαιρετικά στενά και το κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό κυρίως λόγω της επιμονής της τρόικας να πάρει «μερίδιο» από το πλεόνασμα.

Η Αθήνα επιμένει ότι δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση που αφορά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και είναι ενδεικτικό ότι ενώ διεξάγεται αυτή η «συζήτηση» ο κ. Σαμαράς σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να του γνωστοποιήσει ότι ο προϋπολογισμός για την Ελληνική Αστυνομία αυξάνεται κατά 7 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην υπάρξει περικοπή των αποδοχών όσων αστυνομικών εργάζονται τα Σαββατοκύριακα.

Συνομιλητές του κ. Σαμαρά τονίζουν ότι η Αθήνα επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την ψήφιση των προαπαιτουμένων από τη Βουλή, όχι μόνο για να «κλειδώσει» η εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και προκειμένου να έχει ένα «καθαρό» πολιτικό τοπίο στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Τόσο ο κ. Αντ. Σαμαράς όσο και ο κ. Ευ. Βενιζέλος γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ληφθούν δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές μέτρα που προκαλούν μεγάλο πολιτικό κόστος ή δεν «περνάνε» από τη Βουλή.

Η στάση των δανειστών έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού που σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει σαφή εντολή στους υπουργούς «να τελειώνουμε με την τρόικα».

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα αν και δεν ξεκαθαρίζουν πως θα επιτευχθεί αυτό από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν δέχεται τίποτα από αυτά που ζητούν οι δανειστές για εργασιακά και απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Εκνευρισμένος ο Σαμαράς από τη στάση των δανειστών

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Το «σκοτεινό» σενάριο της τρόικα

Στουρνάρας: Επιστρέφει η Τρόικα-Συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Η τελειωτική κίνηση κ. Γεωργιάδη στη δημόσια υγεία πριν την ευρωβουλή;

Μ. Παπαδόπουλος: «Η τρόικα γωνιακό μαγαζάκι ιδιωτικών συμφερόντων!»

Keywords
Τυχαία Θέματα