Τι έκανε ο Αθανασίου στις Βρυξέλλες

Ποιους είδε και ενημέρωσε για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Χ.Κ. Λαζαρόπουλος

Με τη λέξη «αστειότητες» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου στο Newsbomb.gr στα σενάρια περί παραίτησής του εξαιτίας της αποφυλακίσεως με περιοριστικούς όρους τριών βουλευτών της «Χρυσής Αυγής».

Βρήκαμε τον υπουργό λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ο κ. Χαράλαμπος

Αθανασίου επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η ανάκριση και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Τις απόψεις αυτές αλλά και εμπιστευτικές πληροφορίες μετέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης τόσο σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε κατ’ ιδίαν επαφή με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Βίβιαν Ρέντινγκ. Η συνάντηση αυτή έγινε γύρω στις εννέα το πρωί και κράτησε για αρκετή ώρα αφού η ισχυρά κυρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό και φέρεται να επισήμανε ότι έχει ζητήσει αποτελέσματα και δράση εναντίον των ακροδεξιών οργανώσεων πριν από τις εκλογές του 2012. Άλλωστε ανάλογα φαινόμενα, όχι όμως σε τέτοια ένταση, καταγράφονται σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία.

Ο κ. Αθανασίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μαριέττα Γιαννάκου σχετικώς με την υπόθεση και τελικώς ενημέρωση την ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών για κάθε πτυχή του θέματος ώστε να γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Διαβάστε επίσης:

Σεμνός και ταπεινός ο Αθανασίου!

Χαρ. Αθανασίου: Να αφεθεί η Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της

Χ. Αθανασίου: Αν παραπεμφθούν σε δίκη, θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα