Τι είπε ο Προβόπουλος στον Καμμένο για τα CDS

00:03 1/6/2012 - Πηγή: NewsBomb

Αντιδράσεις απ' όλα τα κόμματα θα πρέπει να προκαλέσει η επισήμανση που περιέχεται στο δελτίο Τύπου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» σχετικώς με τη συνάντηση του προέδρου τους κ. Πάνου Καμμένου με τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο και τη συζήτηση που είχαν περί της υποθέσεως για το CDS και της εμπλοκής του κ. Αντρίκου Παπανδρέου.

Κατά τη συνάντηση

στην οποία μετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος-, προέκυψαν μια σειρά από σημαντικά θέματα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας φέρεται να επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή ώστε η Τράπεζα της Ελλάδος να ενημερώσει την εισαγγελία για την αγορά του περιβόητου ασφαλίστρου κινδύνου για τα περί χρεοκοπίας της χώρας.

Πρόκειται για υπόθεση που έφθασε τέσσερις φορές στο κοινοβούλιο χωρίς να βρεθεί άκρη με τον τέως πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να αναφέρει ότι δεν γνώριζε τι είναι τα CDS.

Πάντως, το μόνο που δικαιολογεί την υπόθεση αυτή είναι ότι δεν υπάρχει υποχρέωση λήψης άδειας για την αγορά CDS, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται ως «αντιστάθμισμα επενδυτικού κινδύνου».

Το συγκεκριμένο ισχύει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής είχε πρώτα επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα ενώ για να προστατευτεί από τον κίνδυνο, επένδυσε σε κλάσμα του ποσού στην αγορά CDS σε προϊόν αντίστοιχο που θα είχε πολύ μεγαλύτερη απόδοση, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Το θέμα γίνεται πολύ σοβαρό και απαιτείται η άμεση τοποθέτηση όλων των πολιτικών αρχηγών, ώστε να πέσει άπλετο φως σε μια υπόθεση που φαίνεται πως έχει πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.

Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.

Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.

Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών

Keywords
Τυχαία Θέματα