Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν είναι έγκυος και τι όχι;

«Μην βάφεις τα μαλλιά σου», «Μην φτιάχνεις τα νύχια σου», «Μην κάνεις μασάζ», «Μην βάζεις κρέμες προσώπου», και άλλα διάφορα…

Το τι επιτρέπεται και τι όχι βέβαια είναι κάτι που ανησυχεί πολλές γυναίκες ειδικά όταν γίνονται για πρώτη φορά μανούλες. Δυστυχώς τα βιβλία εγκυμοσύνης δεν παρέχουν αυτές τις πληροφορίες.

Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει την προσωπική της περιποίηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Δείτε τι παρακάτω τι μπορεί να κάνει μια εγκυούλα και τι όχι.

Βαφή μαλλιών: Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους μετά

το πρώτο τρίμηνο αλλά μόνο με φυσικές βαφές χωρίς αμμωνία. Άλλος ένας έξυπνος τρόπος είναι οι ανταύγειες όπου η βαφή δεν έρχεται σε επαφή με τη ρίζα των μαλλιών.

Σάουνα: Η υψηλή θερμοκρασία σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, μπορεί να βλάψει το έμβρυο για αυτό καλό θα είναι να αποφεύγετε τη σάουνα . Εναλλακτικά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα χαλαρωτικό τζακούζι.

Μανικιούρ & Πεντικιούρ: Περιποιηθείτε άφοβα τόσο τα άκρα των χεριών σας όσο και τα άκρα των ποδιών σας. Αποφύγετε τα λεγόμενα gel ή ημιμόνιμα βερνίκια και αρκεστείτε στα κανονικά μανό.

Σπα: Η περιποίηση του σώματος επιτρέπεται στις έγκυες. Αν είναι η αισθητικός σας ενήμερη για την εγκυμοσύνη σας, με αυτό τον τρόπο θα ξέρει τι είναι καλό για εσάς και τι όχι.

Μάθετε τα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη, τη μητέρα και το παιδί στο Mothersblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα