Θοδωρής Ζαγοράκης: Η εξέλιξη ενός ηγέτη

12:04 2/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ακόμη και η πρόωρη παραίτησή του από την ηγεσία του ΠΑΟΚ είχε τα χαρακτηριστικά μιας κίνησης «αρχηγικής». Σαν αυτές που μάς χάρισε κατά εκατοντάδες ο θρυλικός ηγέτης της Εθνικής Ελλάδας στα 24 χρόνια που τον θυμόμαστε στα γήπεδα.

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι γεννημένοι για να γίνονται αρχηγοί, ηγέτες, μπροστάρηδες. Διαλέξτε το δικό σας πεδίο κοινωνικής σύγκρουσης ή οργανωτικής βαθμίδας -μια επανάσταση, μια εταιρεία,

μια ομάδα, οτιδήποτε- και θα θυμηθείτε εύκολα ποιοι είχαν το χάρισμα να διευθύνουν και ποιοι δέχονταν πρόθυμα να ακούσουν τις εντολές τους.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ένας τέτοιος «αρχηγός» σε όλη του την καριέρα. Και όπως όλοι οι όμοιοί του, υπήρξε το αντικείμενο ζήλιας και αποθέωσης μαζί, εκτίμησης, αλλά και αμφισβήτησης. Γιατί οι γεννημένοι αρχηγοί, φέρουν πάντα και το βαρύ φορτίο της ευθύνης και γίνονται οι εύκολοι στόχοι όταν τα πράγματα παρεκκλίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.

Η προ εβδομάδας παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την Προεδρία του ΠΑΟΚ ήταν μια απογοήτευση για τους πιο ψύχραιμους φιλάθλους του συλλόγου, ωστόσο ήταν και πάλι μια «αρχηγική» κίνηση, από αυτές που ο ίδιος έχει μάθει ότι πρέπει να κάνει, όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν την «μπουνιά στο μαχαίρι».

Μίλησε για «ανάγκη επιστροφής του κλίματος ενότητας στην ομάδα». Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για μια τακτική υποχώρηση, για μια κίνηση με τη ματιά στο μέλλον, και πάλι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μια απόφαση που πήρε με βασικό γνώμονα την αγάπη του προς την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ένας σωστός pater familias. Που στο πόδι του αφήνει τον κολλητό του, τον Ζήση Βρύζα.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα