«Θετική μεν η Σύνοδος αλλά...» λένε Μπαρόζο-Ρομπάι

Θετικά αποτιμούν το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όσο και ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που παραδέχθηκαν πάντως ότι θα προτιμούσαν μια συμφωνία μεταξύ και των 27 χωρών της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, ο Ζοζέ Μπαρόζο εκτίμησε ότι οι αποφάσεις της συνόδου μπορούν να οδηγήσουν σε «πειστικά αποτελέσματα», ωστόσο παραδέχθηκε ότι η προσωπική του επιλογή θα ήταν μια συμφωνία και των 27 ηγετών για την τροποποίηση της συνθήκης.

Άλλωστε, ο Μπαρόζο εκτίμησε ότι θα ήταν πιο απλή διαδικασία μια συμφωνία των «27», από την πλευρά των οργάνων της ΕΕ, πάντως η διαδικασία που επελέγη εξασφαλίζει την ταχύτητα, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το αποτέλεσμα της Συνόδου σε ζητήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Από την πλευρά του, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι συντάχθηκε με τον Μπαρόζο, καθώς παραδέχθηκε ότι θα προτιμούσε μια συμφωνία των «27».

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, υποστήριξε, ενδέχεται να οδηγήσουν σε ορισμένα προβλήματα, τα οποία θα ξεπεραστούν, ενώ ο Ρομπάι διευκρίνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι να έχουν τα θεσμικά της όργανα τη μεγαλύτερη δυνατόν εμπλοκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα